Cele 5 tipuri de fericire pe care le putem simți

Stiai ca exista cinci tipuri diferite de fericire? Desi pot parea foarte diferite pentru tine, tipurile de fericire pe care le experimentezi in diferite activitati sunt toate similare intr-un fel: te fac sa te simti plin de bucurie.

Exista cinci tipuri diferite de fericire pe care le poti experimenta. S-ar putea sa nu te fi gandit niciodata la asta. Crezi ca fericirea este doar de un singur fel?

Toata lumea stie ca, pentru a fi fericit, trebuie sa fii mai prezent si sa traiesti momentul, sa te indepartezi de grijile legate de trecut si de viitor, despre care nu poti face nimic, sa petreci timp de calitate cu cei dragi, sa calatoresti si sa te bucuri de viata intr-un mod mai intens.
La ce trebuie sa acorzi cea mai multa atentie? In ce situatii isi are loc fericirea ta cu adevarat?

Tipuri de fericire pe care toata lumea le simte

1. Placeri zilnice

Crezi sau nu, fiecare zi din viata ta este plina de experiente placute, care te fac sa simti emotii pozitive si conduc la fericire.

Trebuie sa faci ceva special pentru a ajunge acolo? Adevarul este ca nu ai nevoie de nimic special pentru asta, pentru ca daca iti poti aminti aceasta expresie comuna, „fericirea este uneori gasita in cele mai mici si cele mai obisnuite lucruri”.

Ar trebui sa incerci sa le acorzi mai multa atentie si sa intelegi ca a face exercitii fizice, a savura mirosul acelei prime cani de cafea dimineata, a petrece putin timp in lectura sau chiar a realiza un proiect de lucru cu sanse mari de succes iti pot da sentimentul de fericire pe care il doresti.

2. Senzatia de abandonare in fata curentului

Ai experimentat cu siguranta aceasta stare, dar numele ar putea sa nu iti sune cunoscut.

Senzatia curentului este atunci cand te afli atat de scufundat intr-o activitate incat uiti de timp si de ceea ce se intampla in jurul tau.

S-ar putea sa ti se intample in timp ce pictezi, scrii, faci un fel de activitate fizica, orice lucru care te bucuri sa il faci te poate duce in aceasta stare de spirit.

Acesta este rodul fericirii tale. Daca te face fericit matematica, de exemplu, s-ar putea sa ai senzatia de abandon in fata curentului in timp ce faci calcule sau orice alte tipuri de exercitii care includ numere si formule.

Articolul continuă după reclame

Acesta este unul dintre acele tipuri de fericire care variaza foarte mult in functie de o persoana sau de alta.

In cazul tau, ce face ca lumea din jurul tau sa nu mai existe?

3. Fericirea in relatii

Oamenii sunt creaturi sociale, construirea unor legaturi puternice si sanatoase cu altii este foarte importanta pentru ei.

Desi este adevarat ca, uneori, singuratatea este necesara pentru bunastarea ta, avand oameni din jurul tau care te iubesc, carora le poti acorda incredere si cu care impartasesti vremuri bune este ceva care te face sa te simti minunat.

4. Atingerea obiectivelor

Ai niste obiective pe care trebuie sa le indeplinesti? Sunt legate de valorile tale? Atingerea acestor doua lucruri impreuna poate constitui un alt tip de fericire.

Cand atingi acest obiectiv, acesta iti va imbogati viata, te va face sa te simti complet, motivat si fericit cu tine insuti. Este un lucru foarte pozitiv care mareste si stima de sine.

5. Viata ta are sens?

Multi oameni se gasesc pierduti, descurajati si tristi, deoarece cred ca viata lor este lipsita de sens. Acest lucru este uneori rezultatul decalajelor emotionale si al problemelor nesolutionate care ii fac sa se simta ca intr-un labirint.

A fi constient de faptul ca exista un scop, ca nu esti aici doar pentru a fi, si ca ai sarcini de realizat este un alt tip de fericire pe care o poti experimenta.

Uneori este greu sa stii care este calea ta. Cu toate acestea, treptat vei afla ca esti aici pentru un scop. Motivatia de a-ti face viata extraordinara poate fi indispensabila pentru fericire.

Fiecare om poate aduce o contribuție pozitivă lumii. Care este contribuția ta?

Aceste cinci tipuri de fericire sunt la fel de importante si daca te poti simti bine in oricare dintre aceste moduri, aceasta va fi expresia maxima a adevaratului echilibru pe care il poti gasi in viata ta.
Esti gata sa fii fericit in toate cele cinci feluri descrise? Fericirea nu este redusa la un anumit scop sau la o situatie completa. Exista multe locuri unde se ascunde si ne asteapta sa o gasim. Incepe astazi.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook