Cum deosebesti orezul adevarat de cel din plastic

Omenirea a fost cel putin socata de stirile despre ouale false produse in China.

Din pacate, acest lucru este urmat de un alt fapt, similar, la fel de generator de neliniste si teama pentru viitorul nostru, ca oameni care doresc sa isi perpetueze specia cat mai mult in timp.

Aproape pretutindeni in lume, presa a raspandit vestea despre orezul chiezesc din „plastic”. Si din acest motiv, este recomandat sa citim cu atentie etichetele de pe produsele pe care le cumparam, pentru a evita eventuale deteriorari ale sanatatii.

Numeroase ziare din Asia au scris ca acest tip de orez sintetic ar fi originar din China, dar a fost gasit mai intai in partea de sud a Indiei.

Mai mult decat atat, „misteriosul” produs a fost distribuit rapid in tari asiatice, precum India, Vietnam si Indonezia.

Acest tip de orez artificial este amestecat cu orez normal – ceea ce evidentiaza clar intentia de frauda, de inselatorie cu iz criminal a producatorilor – si poate fi gasit in multe marci comerciale binecunoscute.

Prin urmare, este foarte dificil de observat diferenta pentru a-l putea evita. Cei care au consumat orez sintetic sustin ca s-au confruntat cu probleme digestive.

Mai explicit, acesta orez este format dintr-un mix de cartofi, cartofi dulci si rasini sintetice, care pot avea efecte negative si chiar toxice asupra sistemului gastrointestinal, potrivit expertilor.

In plus, mass- media au raportat ca orezul fals a fost pe piata pentru o lunga perioada de timp si ca aceasta ar fi aparut pentru prima data in Shaanxi si Taiyuan (China). Insa, din cauza asemanarii sale cu orezul normal, consumatorii nu pot observa diferenta. Totusi, oare putem evita acest orez din „plastic”?

Articolul continuă după reclame

In general, este foarte dificil de observat deosebirea dintre orezul normal si cel fals atunci cand il cumparam din magazine. Cu toate acestea, putem face macar urmatorul test la domiciliu.

Iata cum poti deosebi orezul adevarat de cel facut din plastic:

In primul rand, primul test pe care il poti face este sa pui intr-un pahar cu apa rece o lingura de orez nefiert. In cazul in care orezul sta la suprafata, orezul este facut din plastic. In schimb, daca se lasa pe fundul paharului, atunci este sigur pentru a fi consumat.

Cum deosebesti orezul adevarat de cel din plastic.

Da-i foc

O alta metoda eficienta pentru a vedea daca orezul nu este contrafacut este sa ii dai foc. Cel din plastic va incepe sa miroasa a plastic imediat ce i se da foc. Cel bun va arde, fara un miros de plastic.

Daca cele doua metode nu te-au lamurit pe deplin, se fierbe orez care se pune intr-o cutie inchisa. Dupa cateva zile, se observa daca are mucegai pe el. In cazul in care mucegaiul este vizibil, atunci orezul este sigur pentru consum. Cel care nu face mucegai este din plastic si trebuie aruncat imediat.

Din nefericire, vorbim doar despre un caz, insa numai daca studiem cu atentie etichetele produselor alimentare din magazine ne putem da seama ca ne aflam in fata unui fenomen planetar in plina expansiune si ca, practic, nimic din ceea ce cumparam si mancam nu mai este suta la suta natural!

Sursa:  sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook