Cum îți dai seama că ai prea mult estrogen. Iata 10 semne si 5 alimente care te ajuta sa il echilibrezi

Când hormonii tăi sunt perfect echilibrați, corpul tău funcționează exact așa cum ar trebui. Dar când nivelurile de hormoni sunt oprite, lucrurile o pot lua puțin razna.

Estrogenul, cunoscut sub numele de hormonul feminin, ajută la reglarea ciclului menstrual al femeii și joacă un rol în întregul sistem reproductiv. Când nivelurile de estrogen sunt prea mari, puteți începe să simțiți simptomele de dominare a estrogenilor.

Prea mult estrogen poate fi cauzat de medicamente, scădere în greutate, hipertensiune arterială, diabet zaharat, sarcină … și lista continuă.

Capacitatea de a recunoaște semnele și simptomele dominanței estrogenului vă poate ajuta să vă aduceți hormonii înapoi pe drumul cel bun.

10 semne că primești prea mult estrogen

1. Sânii tăi sunt umflați sau sensibili

Dacă observați că sânii dumneavoastră sunt umflați sau inflamați, ar putea fi un semn de niveluri ridicate de estrogen. Sânii sunt foarte sensibili la modificările hormonale.

2. Creșteți în greutate

Creșterea în greutate este un simptom comun al dominanței estrogenice.

Prea mult estrogen poate provoca, de asemenea, balonare, și face mai dificilă pierderea greutății suplimentare. Pentru a pierde din greutate și pentru a menține nivelul kilogramelor pierdute, estrogenul trebuie să fie echilibrat.

3. Menstra este neregulată

Menstra dvs. poate deveni neregulată din mai multe motive, inclusiv nivelurile ridicate de estrogen.

Dacă nivelurile hormonale sunt oprite, ciclul dumneavoastră poate deveni foarte aleator.

4. Aveți schimbări de dispoziție

Prea mult estrogen poate avea un efect asupra stării dumneavoastră emoționale. Dominanța estrogenului poate provoca anxietate, atacuri de panică și chiar depresie.

5. Menstra ta este mai abundentă decât de obicei

Nivelurile ridicate de estrogen pot cauza, de asemenea, o menstră mai abundentă decât cea normală. Un flux neobișnuit de mare ar putea fi un semn că nivelul hormonilor este dezechilibrat.

6. Aveți dureri de cap frecvente

Dacă aveți mai multe dureri de cap sau migrene ca în mod obișnuit, ar putea fi momentul să vă verificați nivelurile hormonale. Dominanța estrogenului poate fi un factor cheie în durerile de cap frecvente.

7. Apetitul sexual este mai scăzut ca de obicei

Nivelurile de estrogen care sunt prea mari sau prea scăzute pot avea un efect asupra apetitului sexual. Multe persoane cu niveluri ridicate de estrogen au un libido mai mic decât cel obișnuit.

Articolul continuă după reclame

8. Părul tău cade în abundență

Nivelurile ridicate de estrogen pot determina subțierea părului. S-ar putea, de asemenea, să observați că vă cade mai mult păr decât de obicei. În timp, acest lucru poate duce la pierderea părului.

9. Mâinile și picioarele sunt întotdeauna reci

Circulația slabă este adesea un simptom al dominanței estrogenice. Dacă mâinile și picioarele dvs. par a fi întotdeauna reci, este posibil ca nivelurile hormonale să fie oprite.

10. Ai probleme cu dormitul

Când nivelul hormonilor este în afara echilibrului, corpul dumneavoastră știe asta. Insomnia și tulburările de somn sunt simptome comune ale dominației estrogenice.

5 alimente pentru a vă ajuta să vă echilibrați nivelul de estrogen

1. Legume crucifere

Legumele crucifere sunt bogate într-un nutrient cunoscut sub numele de indol-3-carbinol sau I3C. I3C se transformă în diindolimetan în organism, care ajută la apărarea ficatului de estrogenul în exces.

Adăugați conopidă, broccoli, varză de Bruxelles, kale, bok choy, spanac și alte legume cu frunze verzi pentru a vă ajuta să scăpați de excesul de estrogen din corpul dumneavoastră.

2. Rozmarin

Utilizarea rozmarinului în gătit vă poate ajuta organismul să formeze un estrogen sănătos. Rozmarinul este un antioxidant natural. De asemenea, sporește starea de spirit și memoria, ajută funcția tiroidiană pentru a îmbunătăți scăderea în greutate și stimulează metabolismul.

3. Isoflavone

Isoflavonele sunt antioxidanți care ajută la creșterea estrogenului bun în organism. Plante cum ar fi Trifolium pratense, Pueraria montana și Pueraria lobata pot fi utilizate ca un ceai pentru a oferi organismului o doză sănătoasă de isoflavone.

4. Semințe de in

Semințele de in conțin lignani, care ajută la scăderea excesului de estrogen din corp. De asemenea, conțin fitoestrogeni, care ajută la controlul cantității de estrogen capabilă să se lege de receptorii de estrogen.

Dacă este necesar, fitoestrogenii din semințele de in pot ajuta la scăderea sau creșterea activității estrogenului.

5. Acid folic activat

Acidul folic convertește estrogenul într-o formă sănătoasă, care poate reduce riscul anumitor forme de cancer. Se găsește în aceleași legume cu frunze verzi închise la culoare care conțin, de asemenea, doze sănătoase de indol-3-carbinol.

Sursa: www.davidwolfe.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook