Cum se foloseste corect hartia de copt

Hârtia de copt sau hârtia sulfurizată este o hârtie special tratată pentru a rezista la temperaturi înalte. Rolul ei este să împiedice lipirea alimentelor, dar se poate utiliza și la gătirea în papiotă. Folosește corect hârtia de copt!

În general punem hârtie de copt în formele cu produsele care conțin zahăr, pentru a nu se lipi sau arde când le coacem la cuptor.

În plus, hârtia de copt asigură o cocacere uniformă, rapidă și economică.

Hârtia de copt nu este periculoasă pentru sănătate dacă este de calitate și nu se folosește la o temperatură mai mare de 200 de grade.

În acest caz se poate folosi hârtia siliconată, care rezistă la temperaturi de peste 220 de grade și se poate utiliza de mai multe ori.

De obicei acest tip de hârtie este folosit în restaurante și patiserii.

Hârtia de copt nu schimbă gustul produsului și nici mirosul.

Se poate folosi în bucătărie pentru dospire, coacere și chiar congelare. Se pot pregăti cu ajutorul ei cozonaci, tarte, plăcinte, dar și pui, pește, legume, cartofi, chiftele etc.

Dacă nu ai hârtie de copt poți unge tava cu grăsime și apoi o tapetezi cu făină.

Dar, hârtia de copt este mai sănătoasă, fiindcă aluaturile nu se înfierbântă prea tare în partea de jos și astfel cantitatea de acrylamidă care se eliberează în astfel de situații este mai mică.

Folosește corect hârtia de copt

Iată care sunt pașii pentru a pune corect hârtia de copt într-o formă de prăjituri. Ai nevoie de: hârtie de copt de calitate, forma de copt, o foarfecă, o pensulă.

Se ia o bucată de hârtie și se pune deasupra tăvii în care vei coace produsul și se taie excesul de pe latura lungimii.

Apoi se unge forma cu ajutorul pensulei (cu unt, margarină sau ulei) și se pune deasupra hârtia, care trebuie să depășească forma tăvii pe cele două laturi ale lungimii (vezi foto).

Se unge și deasupra foii cu pensula și cu grăsime. Acum se poate pune aluatul. Când este gata se ridică de cele două laturi și se scoate produsul, când tava este adâncă (chec, cozonac).

Astfel eviți cutele care se formează la colțuri și care pot deforma un aluat moale, curgător.

Sursa: fiisanatos.info

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook