Identificati mierea artificiala cu acest truc simplu

Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile.

Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.

Mierea este un produs natural care ne energizeaza corpul, ne stimuleaza metabolismul, combate bacteria si asa mai departe. Insa, ca mierea sa aiba toate aceste efecte benefice asupra corpului nostru, este important sa fie naturala.

Mirea poate fi din soiuri diferite.

Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori.

Culoarea obisnuita a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la rosu inchis si chiar negru.

Combinatia dintre miere si laptele de capra a fost folosita pentru tratarea infectiilor bronsice.

Mierea contine numerosi antioxidanti – caracteristica importanta pentru oameni. In plus, aceasta are o component antiinfectioasa si este folosita pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale si ranilor pielii.

Din pacate, multe dintre tipurile de miere care se gasesc in magazine astazi au fost supuse mai multor procese de alterare si contin foarte multe chimicale.

Conform studiilor, 76% din mierea care se gaseste in supermarket-uri a fost supusa unui proces de supra-filtrare. Producatorii sustin ca acest proces este necesar pentru a preveni cristalizarea si pentru a reduce impuritatile, insa, nu mentioneaza ca prin toate aceste procese mierea isi pierde din beneficii.

Polenul din miere este,in particular, important pentru sanatate.

Prin supra-filtrare cantitatea de polen este complet redusa. Au existat cazuri in care s-au folosit antibiotice ilegale sau metale pentru procesul de filtrare. Mai jos, o lista care va ofera o imagine de ansamblu a tipurilor de miere intalnite astazi in comert.

 Mierea vanduta in magazinele Walgreen’s si CVS Pharmacy nu contine polen

 Mierea vanduta la KCF nu contine polen

 Miera vanduta la Walmart cu brandul „Winnie the Pooh” nu contine polen

 77% din mierea vanduta la Costco, Target si Sam’s Club nu contine polen

 Unele tipuri de miere, dupa ce ca nu contin polen mai contin si glucoza

Cum sa recunoasteti mierea ne-naturala

1. Daca mierea este pura se va cristaliza dupa o perioada, asa ca, daca veti pune mierea in frigider si nu se cristalizeaza inseamna ca nu este naturala.

2. Cititi eticheta de pe borcanul de miere inainte de consum. Daca are un continut ridicat de fructoza si glucoza, nu cumparati.

3. Puneti cateva picaturi de iod in apa si apoi adaugati miere. Daca amestecul devine albastru inseamna ca mierea nu este naturala.

4. Puneti cateva picaturi de otet in apa si adaugati miere peste. Daca mierea capata un aspect spumos inseamna ca nu este naturala.

5. Mierea pura se aprinde la foc. Asadar, daca mierea ia foc cand aprindeti un chibrit, inseamna ca este miere naturala.

6. Mierea pura nu se se dizolva in apa. Daca se dizolva, inseamna ca nu este miere naturala.
Data viitoare cand veti mai vrea sa consumati miere cumparata din comert, tineti cont de sfaturile de mai sus. Asigurati-va ca ati cumparat miere ce contine polen.

SURSA: dailyhealthgen.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook