Legatura nestiuta dintre durerile corpului si problemele din viata ta

Psihosomatica – este o ramura a medicinei care se ocupa de influenta emotiilor, fricilor si blocarilor noastre psihologice asupra sanatatii. Este dovedit stiintific ca experientele si sentimentele noastre interioare duc la boli fizice.

Iata ce pot spune locurile tale dureroase:

Durerile de cap

Daca te doare deseori sau permanent capul – de fapt, te “dor” gandurile, abundenta de informatii sau reflectiile despre un oarecare motiv. Durerile de cap deseori apar la oamenii care isi suprima emotiile. Aceasta problema spune despre respectul de sine scazut si frica, reprosuri interne pentru ceva si ca persoana ascunde totul in sine.

Parul

Daca ai probleme cu parul (incaruntirea devreme, caderea, lipsa vitalitatii) – acesta este un indicator al stresului, neputintei si disperarii. Probleme pot aparea daca omul traieste in frica si tensiune constanta. Uneori, bolile parului pot aparea ca raspuns la un Ego mare, mandrie si suparare inconstienta fata de Dumnezeu.

Gatul

Gatul conecteaza mintea (capul) cu simturile (corpul). Durerile de gat indica faptul ca cele doua nu sunt in armonie una cu alta. La nivel metafizic, aceasta trebuie intelesa ca o punte intre material si spiritual.

Bolile gatului indica lipsa de flexibilitate: omul se teme sa se intoarca pentru a nu auzi adevarul din spatele lui, ignora situatia, in loc sa faca claritate in ea.

Gura

Bolile cavitatii bucale (de exemplu, stomatita) sunt asociate cu supararile. Muscarea limbii – te pedepsesti singur pentru prea multa vorba, muscarea obrajilor – anxietate, ascunderea secretelor. Gura este legata de acceptarea unor noi idei. Orice probleme cu ea vorbesc despre dezorganizari in aceasta sfera.

Buzele

Buzele reprezinta o reflectare a naturii noastre senzuale. In functie de problemele interne, asupra lor se pot reflecta urmatoarele boli:

Articolul continuă după reclame

– Crapaturi – omul se distruge din cauza sentimentelor contradictorii.

– Muscarea buzelor – auto-pedepsirea pentru senzualitatea manifestata.

– Herpesul – este la fel ca si muscarea buzelor, dar intr-o forma mai grava.

Excesul de greutate

Daca la om se mentine greutatea excesiva, el ar trebui sa-si revizuiasca lumea interioara. Adesea organismul pastreaza excesul, pentru a se proteja de actiunile exterioare. Omul este lipsit de aparare in fata societatii, in fata vietii in general.

Uneori, poate vorbi despre dorinta suprimata de a obtine ceea ce-si doreste. Persoanele supraponderale in copilarie sau adolescenta deseori traiesc umilinte, ridiculizari si insulte la adresa lor.

Gambele

Durerile de picioare indica conflictele principiilor de viata. Durerea din gambe ne impiedica sa mergem inainte, de aceea este legata de atitudinea noastra fata de viitor si capacitatea de a merge mai departe in viata.

Stomacul

Medicii confirma ca gastrita apare adesea pe baza experientelor si a suprasolicitarilor nervoase. Problemele de stomac indica faptul ca sunteti intr-o stare de nelamurire, in viata lipseste determinarea, iar uneori chiar se simte un sentiment de deznadejde si osandire.

Ulcerul de stomac vorbeste despre sentimentul de teama si insecuritate. Apare si din cauza iritarii, care nu este eliberata in nici un fel. Daca acesti oameni si-ar exprima emotiile, atunci nu ar avea ulcer.

Spatele

Spatele simbolizeaza sprijinul vietii. Durerile de spate spun ca nu exista un suport moral. Omul crede ca nu este iubit sau este fortat sa-si ascunda iubirea. Daca el isi pierde mobilitatea, atunci nu poate manifesta dragoste fata de ceilalti prin activitate.

Daca durerile sunt din partea stanga – atunci fata de rude, daca sunt din dreapta – atunci fata de lume

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook