Mancarimi enervante in interiorul urechii? Iata cauza si cum poti sa remediezi aceasta problema

Cat de enervanta este mancarimea, mai ales atunci cand este resimtita intr-un loc in care nu poti ajunge, cum ar fi interiorul urechii.

Uneori simti ca innebunesti.

Din fericire, daca va confruntati cu o mancarime cronica in interiorul urechii, in acest articol va vom spune care este motivul si ce trebuie sa faceti pentru a scapa de mancarime.

Ce anume cauzeaza mancarim in interiorul urechii

Urechea prezinta fibre neurologice care sunt extrem de sensibile.

Stim ca se spune in popor ca ne vorbeste cineva atunci cand ne mananca urechea, insa nu este nici pe departe adevarat.

Mancarimea urechilor este provocata de mai multi factori printre care: piele uscata, infectie la nivelul urechii, psoriazis, dermatita sau din cauza acumularii de apa in ureche dupa ce ati fost la piscina sau dupa ce ati facut baie.

Mancarimea urechii poate fi cauzata si de o infectie fungica. Desi nu la fel de comune ca infectiile bacteriene la nivelul urechii, infectiile fungice pot provoca mancarimi cronice in canalul urechii. Jurnalul mediteranean de Hematologie si boli infetioase rapoarteaza ca ciupercile cauzeaza aproximativ 10 % din toate cazurile de senzatia de mancarime a urechilor.

Cum spuneam, un alt motiv pentru care puteti experimenta mancarimea in canalul urechii este din cauza dermatitei atopice (eczeme) sau psoriazisului. Ambele conditii pot afecta orice zona a corpului, inclusiv canalul urechii. Inflamatia cauzata de dermatita provoaca mancarime in ureche si poate duce la infectie.

In cele mai multe dintre cazuri nu trebuie sa va ingrijorati daca va mananca urecheea. Daca totusi observati ca pe langa mancarime aveti si alte simptome cum ar fi sangerare, o secretie ciudata sau chiar pierderea auzului, va recomandam sa mergeti la medic.

Tratarea mancarimii urechilor

Specialistii spun ca atunci cand va curatati in ureche cu betisoare de urechi sau cand vreti sa va scarpinati in interiorul urechii cu ajutorul unei agrafe, este foarte posibil sa va spargeti timpanul.
Iata care sunt solutiile pe care vi le propunem noi pentru tratarea mancarimii interiorului urechii, fara a va pune in pericol.

1. Alcool si otet. Cu orice instrument doriti, chiar si cu o lingura, presarati cateva picaturi de alcool si otet in ureche. Aplecati capul intr-o parte, puneti picaturile in ambele urechi, insa nu lasati mult sa actioneze caci atat alcoolul cat si otetul sunt puternice. Spalati-va rapid.

2. Ulei incalzit. Puteti folosi orice tip de ulei, cum ar fi uleiul de masline, de arbore de ceai, de cocos, usturoi. Puneti-va cateva picaturi in ureche.

3. Apa oxigenata. Pentru o curatare eficienta amestecati apa normala cu apa oxigenata si puneti-va cateva picaturi in ureche.

4. Aloe Vera. Pentru restaurarea pH-ului si pentru efecte anti-inflamatorii, va recomandam sa va picurati cateva picaturi de gel de aloe vera in ureche.

5. Sirop de coacaze. Pentru tratarea infectiilor urechii, mai ales in cazul copiilor, va recomandam siropul de coacaze. Este foarte eficient si trebuie numai sa beti regulat pentru prevenirea si tratarea infectiilor virale.

Desigur, daca observati ca mancarimea persista, puteti merge la medic pentru a-i cere sa va prescrie un unguent sau picturi de ureche.

SURSA: www.fhfn.org

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook