Miere cu nuci – elixir natural cu puteri terapeutice uimitoare

Mierea si nucile au efecte uluitoare asupra corpului, daca sunt consumate impreuna, si nu separat, asa cum poate obisnuiai sa o faci.

Afla ce afectiuni poti trata cu acest remediu natural.
Impotriva anemiei

Ai nevoie de o jumatate de kilogram de miere, o jumatate de kilogram de nuci pisate sau jumatati si de sucul de la o jumatate de lamaie. Ingredientele se amesteca bine, dupa care se depoziteaza intr-un borcan care se inchide ermetic. Pentru tratarea anemiei se ia cate o lingurita din acest amestec de trei ori pe zi, cel putin o luna.

Contra tensiunii arteriale crescute

Pentru combaterea hipertensiunii, consuma cate 100 de grame de nuci in combinatie cu 100 de grame de miere, in fiecare zi.

Trateaza durerile de cap

Pe langa faptul ca aceasta combinatie este delicioasa, studiile arata ca este benefica si in tratarea durerilor de cap si chiar a insomniilor.

Daca te doare capul, consuma cateva nuci in combinatie cu putina miere, iar in cazul in care nu poti sa dormi, consuma seara un amestec preparat din 5-10 nuci pisate si 2-3 lingurite de miere.

Remediu eficient impotriva ulcerului gastric

In cazul in care suferi de ulcer gastric, amestecul pe baza de miere si nuci poate face minuni.

Ai nevoie de 20 de grame de nuci care se fierb in apa, dupa care se filtreaza si se piseaza, apoi se amesteca cu 2 linguri de miere intr-un pahar cu lapte. Din bautura preparata, se iau cate 2-3 linguri inainte de mesele principale ale zilei.

Contra impotentei

Mierea in combinatie cu nuci functioneaza si in caz de impotenta. Se consuma cate 2-3 linguri dintr-un amestec preparat din 20 de grame de nuci pisate si 2-3 linguri de miere. Pentru efecte maxime, remediul trebuie sa se administreze cel putin 20-30 de zile.

Beneficii ale nucilor

Acizii omega 3 pe care nucile îi conţin protejează împotriva iregularităţii bătăilor inimii care duc la apariţia atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride şi colesterolul „rău“ şi îl cresc pe cel bun pentru organism.

Arginina

Este un amino-acid care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii vaselor de sânge, relaxându-le şi făcându-le mai flexibile şi mai puţin predispuse apariţiei cheagurilor. De asemenea, arginina are un rol important în creşterea sistemului imunitar.

Fibre

Nucile sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută la menţinerea funţionării intestinelor, scăzând nivelul colesterolului şi controlând nivelul de zahăr în sânge, prevenind apariţia diabetului zaharat de tip 2.

Vitamina E

Este un puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind deteriorarea ţesuturilor şi a celulelor roşii. În plus, vitamina E este esenţială pentru o piele sănătoasă şi un sistem imunitar puternic.

Mineralele

Nucile au un conţinut important de minerale. Printre acestea se numără:

manganul (intervine în diferite reacţii enzimatice: sinteza colagenului, construcţia oaselor şi articulaţiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor şi a unor hormoni proteinici), cuprul (contribuie la integritatea membranelor celulare, limitează formarea radicalilor liberi, creşte imunitatea, reduce simptomele artritei, menţine vasele arteriale sănătoase), potasiul (susţine activitatea cardiacă) şi calciul (indispensabil pentru asigurarea solidităţii osoase şi funcţionării celulelor musculare şi nervoase), fierul (permite transportul oxigenului prin hemoglobină globulelor roşii).

De asemenea, conţin magneziu (intervine în metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, în excitabilitatea neuromusculară, în activităţile enzimatice, în permeabilitatea celulară, în coagularea sangvină etc), zinc (protejează celulele împotriva radicalilor liberi, ajută ficatul în detoxifierea de alcool) şi seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimulează fertilitatea).

Beneficiile mierii

– Vindecarea plagilor – mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice.

Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.

– Sursa de energie – mierea de albine pura este o sursa de carbohidrati, atat fructoza cat si glucoza pe care organismul le transforma in energie. Glucoza ofera instant energie in timp ce fructoza este mai lent absorbita si furnizeaza energie in mod constant.

Sportivii si copiii activi ar trebui sa consume miere intrucat aceasta le va oferi energia de care acestia au nevoie. Mierea pura de albine este o sursa naturala de minerale cum ar fi calciu, fier si potasiu dar si vitamine din complexul B.

– Prevenirea alergiilor sezoniere – mirea pura de albine poate fi benefica pentru persoanele care sufera de unele tipuri de alergii. Pentru ca albinele aduna polenul de la plantele native si il transforma in miere, consumul de miere produsa la nivel local poate preveni aparitia alergiilor sezoniere.

Alte beneficii ale mierii includ:

– este antifungica si hranitoare

– ajuta la asimilarea calciului in organism

– are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului

– poate stimula sistemul imunitar

Surse: www.sfatulmedicului.ro

www.csid.ro/

culinar.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook