Mihaela Bilic: ”Ciocolata și bananele ajută la slăbit”

Cu toții știm că atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme, trebuie să mâncăm alimente sărace în calorii, iar ciocolata și bananele nu se află printre ele. Nutriționistul Mihaela Bilic spune, însă că și aceste ”bombe calorice” ne sunt de ajutor în curele de slăbire. Iată ce a scris pe pagina sa de Facebook:

Ciocolata si banana sunt de ajutor in cura de slabire:)
Notiunea de slabit pare incompatibila cu notiunea de placere. Ei bine, cand facem lucrurile la extrem, cand suntem rigizi si dictatori, organismul sufera. Slabitul se face pe baza legilor fizicii, presupune o balanta energetica negativa, sa mancam mai putin decat consumam.

Si daca tot mancam putin, daca tot ne chinuim, de ce sa fie si fara gust?
Doar nu credeti ca v-ati ingrasat pentru ca ati mancat 2 bucatele de ciocolata, ar fi prea simplu sa fie ea de vina. Daca va interziceti cu desavarsire ciocolata, atunci sigur o sa mancati una intreaga odata ce terminati dieta.

Si culmea e ca 2 bucatele de ciocolata v-ar usura slabitul:)
Serotonina, substanta care ne calmeaza creierul si ne da stare de bine, se gaseste in mod natural in ciocolata, banane si branza. N-ar fi intelept sa va acordati zilnic acest mic rasfatz, aceasta abatere de la dieta stricta, daca asta va ajuta sa va chinuiti mai putin?

Nu meritati un strop de bine ca sa puteti rezista unei alte zile de cura?
Incercati efectul terapeutic al acestor alimente, dispozitia voastra va fi alta! „Sacrificati” 100cal pe o banana, un triunghi de branza sau 4 patratele de ciocolata. Una din ele, in cantitate mica, zilnic. Cu moralul imbunatatit altfel veti face fata curei de slabire:)
Sursa:www.doctorulzilei.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook