Secrete de frumusete ale femeilor din Coreea

Nu există moment în care să nu ne minunăm de frumuseţea femeilor coreene, dar mai ales de aspectul spectaculos al acesteia care, indiferent dacă au o vârstă înaintată, parcă ar fi descoperit elixirul tinereţii.

Ei bine, fiecare dintre ele are secretele sale, iar cele mai comune sunt folosite de toate femeile coreene pentru a ascunde semnele trecerii timpului.

Regula de 10 secunde.

Pentru ca pielea să fie curată, sănătoasă şi să aibă un aspect fresh aplicaţi o cremă hidratantă la fix zece secunde după ce aţi făcut duş. Porii se deschid după duş, astfel încât crema este absorbită mult mai repede.

Masaj facial cu prosop cald.

Înmuiaţi un prosop moale în apă fierbinte, acoperiţi-vă faţa curată cu el şi frecaţi uşor de-a lungul liniilor de masaj. După 15 minute, îndepărtaţi prosopul şi aplicaţi un ulei natural. Procedura sporeşte circulaţia sângelui, deschide porii şi ajută pielea să respire.

Tehnica Jamsu.

Jamsu este o metodă originală de a vă fixa machiajul şi de a vă face pielea să fie mată şi delicată. Începeţi prin a aplica machiajul şi a vă pudra din belşug, apoi băgaţi-vă faţa într-un castron plin cu apă rece, timp de 15-30 de secunde. În acest fel, pudra acoperă uniform faţa, oferind pielii un aspect catifelat.

Spumă de bărbierit împotriva acneei. Aplicaţi spumă de bărbierit pe faţa curată, masând uşor cu buricele degetelor. Lăsaţi-o să-şi facă efectul timp de 5-10 minute, apoi spălaţi-vă.

Efectuaţi procedura o dată sau de două ori pe săptămână. Femeile coreene consideră că spuma de bărbierit este una dintre cele mai bune modalităţi de a combate erupţiile cutanate deoarece are proprietăţi antiseptice.

Tratament cu alge.

Algele pot fi folosite ca o mască hrănitoare. Tot ce trebuie să faceţi e să luaţi câteva straturi, să le înmuiaţi în apă caldă şi apoi să le puneţi pe faţă timp de 15 minute. Algele marine au o mulţime de vitamine şi alte componente cu proprietăţi antibacteriene puternice care îngrijesc pielea şi o menţin tânără.

Loţiune tonică sărată. Reţeta este una simplă: adăugaţi o lingură de sare de mare într-un pahar cu apă călduţă şi agitaţi foarte bine. După fiecare spălare, curăţaţi-vă pielea cu un tampon din bumbac umezit în apă tonică.

Sarea de mare dezinfectează pielea, îndepărtează treptat punctele negre şi calmează zonele inflamate. Faţa va arăta mai fresh, însă este important să evitaţi tăieturile.

Lapte de soia.

În Asia, laptele de soia se foloseşte în mod activ în tratamentele cosmetice. Una dintre cele mai vechi şi mai simple reţete este să umeziţi un tampon din tifon în lapte de soia şi să-l lăsaţi pe faţa curată timp de 15-20 de minute. Faceţi acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână. Componentele din soia normalizează funcţionarea glandelor sebacee, întinerind şi hrănind pielea.

Zeamă de lămâie pentru o piele mai luminoasă. Tăiaţi o lămâie pe jumătate şi stoarceţi sucul într-un castron. Folosind un ghemotoc din bumbac, aplicaţi sucul de lămâie nediluat pe piele. Puteţi face acest lucru de mai multe ori pe zi.

Acidul citric conţinut de lămâie are proprietăţi exfoliante şi elimină ţesuturile moarte, petele de pigmentare şi excesul de ulei şi praf. Vitamina C inhibă producţia de melanină şi îmbunătăţeşte elasticitatea pielii. Cu toate acestea, dacă aveţi o piele sensibilă, fiţi foarte precauţi cu lămâile.

Sursa: www.kfetele.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook