Spune-mi ce mănânci şi-ţi spun cum trăieşti: Ceea ce nu stiai despre fasolea boabe. Cat de des o vei consuma acum?

3 din 3next
Citeste continuarea in pagina urmatoare
Publicitate

9. Imbunatateste sanatatea inimii:
Alegerile tale de viata sunt la baza tuturor problemelor de sanatate, inclusiv problemele cardiace, alimentele sanatatoase, cum ar fi boabele de fasole, pot fi benefice in cateva moduri.
Diabeticii au o sanse mai mare de a suferi de probleme cardice, cum ar fi infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Publicitate

Boabele contin, de asemenea, o mare cantitate de potasiu care contribuie la sanatatea inimii.
Un factor major de risc pentru atacul de cord si paralizie este nivelul ridicat de homocisteina. Acest nivel poate poate fi reglat prin continutul de acid folic gasit in fasole.

10. Consolidarea sistemului digestiv:
Unii cred ca boabele de fasole ar putea ajuta la imbunatatirea digestiei. Fasolea uscata, in general, contin o cantitate mare de fibre alimentare, care ar putea ajuta la retinerea apei in scaun si va scuteste de constipatie. Si, din moment ce fibrele au perioada mare de timp pentru a digera, beti mai multa apa dupa ce mancati fasole pentru a da un impuls digestiei.

Publicitate

Un cuvant de precautie: aportul de fibre insolubile este asociat cu simptomele reduse de contipatie. Dar fibrele din boabele de fasole ar putea agrava aceste simptome, mai ales la cei cu colon iritabil.
11. Imbunateste metabolismul:
Fasolea imbunatateste metabolismul, deoarece acestea contin o mare cantitate de fier, ceea ce da multa energie.

Ele pot fi, de asemenea, un remediu alimentar pentru anemie.
12. Ajutor cu pietrele la rinichi:
Fasolea ajuta la vindecarea pietrelor la rinichi, probabil, din cauza continutului scazut de sodiu si fibrele dietetice.
Cum se utilizeaza fasolea:

Cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l stiti despre fasole este: “Nu le mancati crude!” Pielea exterioara a fasolei contine toxine, care pot fi eliminate prin gatire.
Bobul de fasole rosu inchis are un strat lucios si este mai potrivit pentru aperitive sau supe. Boabele rosu deschis si albe au aproape acelasi tip de textura cu un strat exterior subtire, putand fi folosite la salate.
Atata timp cat va amintiti regula de baza, nu ezitati sa experimentati. Si sa nu uitati sa ne spuneti cum a functionat pentru dumneavoastra.
SURSA: www.curejoy.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate
3 din 3next
Citeste continuarea in pagina urmatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *