5 lucruri extraordinare pe care sigur nu le stiai depre pipotele de pui

Atunci cand gatim, oferim prioritate produselor ieftine si care arata bine. Însa uneori în randul produselor pe care le evitam pot fi gasite alimente foarte utile, asa cum ar fi de exemplu pipotele.

În acest articol vei afla de ce este bine pentru sanatate sa consumi pipotele de pui.

Dupa calitati ele sunt asemenea carnii!

De ce trebuie sa mancam pipote

1. Sorbent natural

În medicina traditionala pipota ocupa un loc de cinste, pentru ca are proprietatea de a atrage în sine toxinele care cauzeaza intoxicatiile alimentare.

Adica, nu este doar un aliment, ci si un medicament, care spre deosebire de antibiotice nu omoara microflora stomacului si nu dauneaza sanatatii.

2. Stimuleaza cresterea la copii

Zincul este un element indispensabil pentru cresterea oaselor la copii, care poate fi gasit abil în pipote. Iata de ce acestea sunt recomandate pentru copii. În plus, zincul întareste unghiile si parul.

3. Întinereste pielea

Continutul ridicat de proteine contribuie la accelerarea metabolismului, lucru care previne îmbatranirea si aparitia tumorilor. În plus, seleniul din pipote este un element important pentru buna functionare a glandei tiroide si care mareste longevitatea. Consumand pipote vei putea ramane mult timp tanara si sanatoasa.

Articolul continuă după reclame

4. Contine multe vitamine

Pipotele contin vitamina B9, cupru, magneziu, fosfor, potasiu si mangan. Prin simplul consum al lor îti vei umple organismul cu vitamine si substante utile, lucru care va permite organismului tau sa functioneze perfect! În plus, fierul din acest produs va ajuta persoanele care sufera de anemie.

5. Leac pentru rinichi

Putin stiu asta, însa stratul de pe pipote, care de obicei este înlaturat si aruncat, constituie un remediu pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Pentru aceasta acest strat se spala bine, se usuca si se consuma sub forma de praf.

Multi oameni nu stiu cum trebuie gatite corect pipotele. Daca pasarea este tanara – 40 de minute de fierbere sunt suficiente, iar daca este batrana – atunci va fi nevoie de 2 ore fierbere. Acest timp este necesar ca pipota sa-si piarda duritatea.

Atunci cand cumperi pipote, atrage atentia la aspectul lor. Ele trebuie sa fie curate si sa luceasca. Ele pot fi fierte, înabusite sau prajite cu sos barbeque si verdeata. Nu sunt doar gustoase, dar si sanatoase!

Sursa: sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook