5 motive datorită cărora femeilor le cade părul (și cum să repare problema)

”Dacă ești capabil să ajungi la cauza problemei, atunci este posibil ca pierderea părului pe care o vei experimenta să se reducă sau chiar să se oprească cu totul.” – Dr. Raghu Reddy

Căderea părului nu este ceva ce se întâmplă numai bărbaților. De fapt, o mulțime de femei suferă de pierderea părului. În societate, femeile au mai mult stigmă în legătură cu pierderea parului și poate fi dificil de gestionat. Emoțional, pierderea părului ca femeie poate fi foarte devastatoare.

Consultantul dermatolog Dr. Wong afirmă:

”Căderea părului este adesea trivializată ca fiind ”doar păr” sau ”cosmetică”, deoarece nu este periculoasă pentru viață. Cu toate acestea, efectele psihosociale ale caderii parului datorate oricărei cauze pot fi profunde și sunt în mare măsură recunoscute. Mulți pacienți cad în depresie, anxietate și comportament social de evitare.”

Bărbații au luat pierderea parului și au făcut-o atractivă, dar femeile se luptă încă să facă acceptabil din punct de vedere social a avea capete chele. În timp ce există unele femei care renunță la toate normele sociale și infrunta lumea cu capul chel, poate fi încă un timp tumultuos în viața unei femei atunci când pierderea părului începe să lovească.

Din fericire, odată ce știm ce poate cauza pierderea părului la femei, vom fi mai în măsură să ne protejăm sau să inversăm efectele cu totul.

Iată 5 motive pentru care femeile își pierd părul:

1. Este pur si simplu un rezultat al predispozitiei la chelire pentru femei

La fel ca predispozitia masculina, cea feminina pentru caderea parului este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care femeile pot suferi de aceasta conditie.

Aproximativ o treime din toate femeile sunt expuse genetic la pierderea parului. De fapt, in jur de 40% dintre femeile in varsta de 50 de ani prezinta semne de cadere a parului si mai putin de 45% dintre femei ajung la varsta de 80 de ani cu parul intreg, explica dr. Leona Yip, cercetator stiintific, St. Vincent’s Hospital.

Poate lovi oricand de la pubertate până la menopauză, și începe cu subțierea graduală a părului unei femei. Este cauzată de un hormon numit dihidrotestosteron, care se găsește atât la bărbați, cât și la femei, iar excesul poate determina scăderea foliculilor de păr, ceea ce cauzează căderea părului.

2. Este cauzata de o conditie automoimuna numita Alopecia Areata

Aceasta este o afecțiune autoimună, ceea ce înseamnă că celulele imune ale corpului sunt predispuse să se atace unele pe altele. În acest caz, alopecia areata cauzează zone de cădere a părului, deoarece sistemul imunitar atacă foliculii de păr. În timp ce acest lucru poate duce doar la anumite bucati pierdute de par, poate provoca, de asemenea, chelie totală. Alte simptome includ, de asemenea, despicarea unghiilor, a danturii sau pete albe.

3. Caderea parului poate fi cauzata de sindromul ovarelor polichistice

Bosley menționează: ”Femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice au nivelurile de testosteron și dihidrotestosteron (DHT) crescute, androgeni responsabili pentru pierderea părului la bărbați și femei.”

Sindromul ovarelor polichistice este o afecțiune care poate provoca o serie de probleme de sănătate unei femei.

Este o afecțiune care provoacă un dezechilibru în hormonii feminini, iar ovarele supraproduc testosteronul.

Acest lucru poate determina femeile să crească păr în exces in locuri în care nu este dorit și să provoace o pierdere de păr acolo unde este – și anume, o zona cheala în partea superioară a capului.

O creștere exagerată a părului picioarelor, a celui corporal și a părului facial este de asemenea comună cu sindromul ovarelor polichistice.

4. Caderea parului este atribuita si consumului de medicamente

Antidepresivele, beta-blocantele și unele medicamente antiinflamatoare pot cauza pierderea părului la femei.

Desigur, acest lucru nu este întotdeauna cauza, și multe femei care suferă de pierderea parului prin utilizarea medicamentelor sunt cel mai probabil deja susceptibile la căderea părului în primul rând.

Schimbarea medicamentelor suspectate poate inversa sau injumatati din pierderea parului in intregime.

5. Caderea parului poate fi datorata sarcinii

Chirurgul de restaurare a părului din New York, Dr. Carlos Wesley, menționează:

”Nivelurile de estrogen cresc și sunt la un nivel ridicat ca niciodata, și care are un impact pozitiv asupra pielii și părului.

La aproximativ nouă săptămâni după naștere, pierdeți 30% din păr. Se întoarce, dar vine mai subțire, mai fin.”

Atunci când o femeie rămâne gravidă, corpul ei suferă o cantitate enormă de modificări hormonale. Din fericire, aceasta este mai degrabă o condiție temporară decât una de lungă durată.

Femeile pot experimenta pierderea părului în orice stadiu al sarcinii, dar cel mai adesea căderea părului se produce imediat după nașterea bebelușului, din cauza unei alte inundații de modificări hormonale, după cum a menționat dr. Wesley.

În timp ce pierderea părului poate fi dificil de gestionat și chiar un pic jenanta de recunoscut, este ceva cu care se confruntă multe femei și nu ar trebui să fie nimic de rușine. Exista o multime de modalitati de a ajuta la oprirea, inversarea si prevenirea caderii parului.

4 moduri de a preveni pierderea parului:

1. Inlocuirea hormonala

Acest tratament este adesea prescris după menopauză. Femeile care suferă de căderea părului după menopauză pot găsi că înlocuirea hormonală poate ajuta cu multe efecte secundare, cum ar fi bufeurile. Cu toate acestea, este, de asemenea, bun pentru restabilirea caderii parului.

2. Transplantul de par

Acest lucru este util pentru femeile care descoperă că pierderea parului lor se întâmplă mai aproape de partea din față a capului, dar restul părului lor rămâne gros și sănătos.

Acesta este momentul unde transplantul de păr devine o opțiune bună pentru femeile care se confrunta cu pierderea părului. Pentru cele mai bune rezultate, transplantul de păr trebuie făcut în două sau trei sesiuni, cu aproximativ șase luni între fiecare sesiune.

În timp ce este scump și consumator de timp, este o opțiune bună pentru femeile care se luptă sa-si ajute parul sa creasca la loc.

3. Aldactone

Acesta este un medicament care este utilizat în cea mai mare parte pentru a reduce cantitatea de lichid care este în corpul dumneavoastră, fără a reduce nivelul de potasiu.

Este o bună alternativă pentru alte diuretice. Cu toate acestea, acest medicament este adesea un antiandrogen, ceea ce înseamnă că dihidrotestosteronul din corpul femeii poate fi îmblânzit.

Aceasta poate ajuta la stoparea acestui hormon special de la atacul foliculilor de păr și de la uciderea părului sănătos al unei femei.

4. Rogaine

Acest tratament este cel mai cunoscut pentru a ajuta bărbații cu predispozitie a caderii parului. Nu este totuși doar pentru bărbați!

Rogaine este un medicament actual care lucrează și pentru femei. Deși acest tratament poate dura luni, rezultatele sunt destul de promițătoare.

Rogaine nu este cunoscut pentru restaurarea completa a parului în cazurile severe de cădere, dar poate fi suficient pentru a ajuta la restabilirea părului subțiat și a pierderilor in anumite zone ale parului.

Căderea părului la femei nu trebuie să fie o cauză fără speranță. Doar pentru că pierderea părului la bărbați și tratamentele care o însotesc sunt mai cunoscute, nu înseamnă că nu există speranță pentru femeile care suferă de pierderea părului.

Exista o multime de tratamente pentru cauzele obisnuite de cadere a parului care pot ajuta la restabilirea, atat a parului femeii, cat si a increderii ei.

Sursă: www.powerofpositivity.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook