Ce cauzeaza acneea corporala (si cum sa o reparati)

”Ori de câte ori frecați pielea predispusă la acnee, împingeți resturile și murdăria în pori și, de asemenea, îngroșați pielea, ambele contribuind la apariția acneei…” – Dr. Neal Schultz

Cea mai bună parte a părăsirii anilor adolescenței, pentru cei mai mulți oameni, este ca lasă de asemenea în urma acneea enervanta.

Pentru unii oameni, totuși, acneea nu dispare întotdeauna odată ce pubertatea s-a terminat. Acneea ne poate urmări până la vârsta adultă și, odată ce se întâmplă, este timpul să începem să căutăm soluții cu privire la modul de abordare a acesteia.

Ca și cum acneea facială nu era suficient de dificilă pentru a face față, unii oameni se confruntă, de asemenea, cu acnee corporală, care se răspândește de obicei în spatele umerilor, pieptului, brațelor și chiar și feselor.

Acest lucru poate fi atât frustrant, cât și un pic jenant. Nu vă faceți griji, este ceva cu care se confruntă mulți adulți și nu trebuie întotdeauna să va simtiti fără speranță. Dacă va străduiti să gânditi cum să va descurci cu acneea corpului, dermatologii au venit cu un răspuns care te-ar putea ajuta.

Iata cum sa repari acneea corporala:

Haine. Da, hainele tale pot fi vinovate de unele acnee ale trupului tău. Cel puțin, îmbrăcămintea dvs. poate fi responsabilă pentru un număr crescut de eruptii. Nu este vorba despre țesături sau tipuri de haine pe care le purtați, ci despre modul în care aceste haine interacționează cu corpul. Mai important, cum se freacă.

Hainele care se freacă continuu cu zonele din corpul dvs. care sunt predispuse la acnee pot declanșa o eruptie.

Cauza? Dr. Neal Schultz menționează: ”Transpiratia poate sau nu poate contribui la eruptie, dar este frecarea cea care conduce la ea… Rezultatul este ca acneea în orice zonă predispusa la acnee va fi mai rea dacă îmbrăcămintea sau orice altceva se freacă de zona respectiva.“

Atunci când îmbrăcămintea se freacă de o zonă predispusă la acnee, aceasta împinge murdăria și alte resturi în porii dvs., care apoi declanșează o eruptie de acnee.

Îmbrăcămintea care se potrivește corpului tău mai strâns, cum ar fi imbracamintea de sala, poate provoca bacteriile să crească în timp ce transpirați și uleiurile corpului încep să se acumuleze în aceste haine elastice care nu ii permit foarte bine sa respire.

Deci, cum ar trebui să rezolvăm problema hainelor?

Cea mai bună soluție este de a evita hainele strânse pe corp și de a opta pentru ceva mai ușor și mai lejer, mai ales în zonele cu probleme.

Articolul continuă după reclame

În cazul în care pantalonii de antrenament provoaca picioarele sau fesele să erupă în acnee, poate doriți să optați pentru o opțiune mai respirabila, cum ar fi pantaloni scurți de gimnastică.

Experții dermatologi sunt de acord că hainele stranse pe corp, împreună cu un antrenament bun și dur, vă pot face să vă agravezi acneea și poate fi una dintre cauzele majore pentru eruptiile dumneavoastră.

Dacă cea mai mare parte a dulapului tău nu lasă prea mult spațiu pentru această soluție, poți încerca, de asemenea, anumite produse de curățat pentru pielea ta, care pot ajuta la ameliorarea unora dintre eruptii.

Agentii de curatare care au acid salicilic pot fi utilizați împreună cu o perie de corp pentru a vă ajuta să vă exfoliați pielea după un antrenament.

Scopul este să păstrați corpul curat și lipsit de transpirație și resturi care pot provoca acumularea neplăcută in pori. Dacă aveți acnee pe spate, va trebui să încercați o soluție care este puțin mai puternică.

Pielea din diferite zone ale corpului nostru are grosimi diferite și reacționează diferit la exfoliere.

De exemplu, pielea de pe față este mai subțire și mai sensibilă la lucruri precum acidul salicilic decât pielea de pe spate, astfel încât poate fi necesar să folosiți un produs de curățare ușor mai puternic atunci când vă concentrați asupra eruptiilor de pe spate.

Dacă sunteți predispus la erupții pe spate, puteți dori, de asemenea, să renunțați la purtarea unui rucsac.

Curelele pot provoca acea frecare neplăcuta care aduce resturi în porii dvs. Aceasta poate face ca problema să fie mai gravă, deci dacă sunteți tipul care se lupta cu acnee de-a lungul umerilor dvs., optați pentru un alt tip de geanta.

Puteți găsi o ușurare folosind o geanta tip postas care se poarta peste un umăr și nu freacă sau irită pielea de pe spatele umerilor și a spatelui.

Nu toate acneea corpului reacționează la fel, și nici toate eruptiile sunt cauzate de hainele noastre. Cu toate acestea, de multe ori ne gândim la haine ca o parte neutră a corpului nostru, mai degrabă decât țesături, materiale și substanțe chimice care interacționează cu pielea noastră în fiecare zi.

Dacă bănuiți că hainele dvs. vă pot da un pic mai multă durere atunci când vine vorba de acneea corpului dumneavoastră, încercați să le schimbați pentru câteva săptămâni pentru a vedea dacă se îmbunătățește.

Dacă o schimbare a îmbrăcămintei dvs. și a soluțiilor fără prescripție medicală nu fac față, este posibil să fie timpul să faceți o vizită dermatologului dvs. și să vedeți dacă nu este altceva de încercat.

Sursa: www.powerofpositivity.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook