5 remedii naturale pe care ar trebui sa le stie toti

Dr. Maggie Luther ne impartaseste secretul sanatatii. In ziua de azi, antibioticele s-au transformat in solutia unica pentru toate bolile. Din pacate, consumul in exces de antibiotice a crescut rezistenta virusilor la antibiotice – peste 2 milioane de oameni numai in Statele Unite Ale Americii au fost afectati de bacterii rezistente la antibiotice- MRSA, Clostridium, gonoreea, candida etc.

Antibioticele trebuie consumate cu mare atentie si, in plus, cer prescriptie medicala. Cu alte cuvinte, ai nevoie de o reteta ca sa poti cumpara antibiotice. Masura este una buna, intrucat multi pacienti tind sa se trateze „dupa ureche”. Exista insa asa-numitele antibiotice naturale, de care prea putina lume este constienta.

Multi virusi nu mai raspund la antibioticele clasice, din cauza folosirii acestora la scara larga. Ce e de facut in acest caz? Evident, nu inseamna ca trebuie crescuta doza de antibiotice sau ca trebuie luate mai multe tipuri in acelasi timp.
Tocmai pentru a nu creste si mai mult rezistenta acestora, poti opta pentru varianta antibioticelor naturale, utile in caz de infectii virale, spre exemplu.

Iata cele mai puternice antibiotice care nu necesita prescriptie medicala.
1. Mierea cruda. Mierea este uimitoare. Atunci cand este cruda, este bogata in aminoacizi, vitamina B, minerale, enzime, antioxidanti si compusi antimicrobieni. Mierea bruta contine, de asemenea, polen de albine si propolis, care contribuie la stimularea sistemului imunitar.

Mierea cruda de albine are o multime de utilizari. S-a dovedit a fi la fel de eficace precum o multime de medicamente contra tusei, atat in cazul copiilor, cat si in cel al adultilor. Accelereaza vindecarea ulcerelor piciorului in cazul pacientilor care sufera de diabet. Este folosita profilactic pentru pacientii care au suferit o operatie de cataracta, fiind mai eficienta decat compresele clasice folosite in unitatile medicale.

De asemenea, este un bun analgezic local in cazul celor care au suferit o interventie chirurgicala de indepartare a amigdalelor. Atentie, insa! Mierea de albine nu trebuie administrata copiilor sub 2 ani, intrucat poate provoca botulism. Mierea manuka, in special, ucide o gama larga de agenti patogeni, inclusiv MRSA si bacterii.
2. Uleiul de oregano. Uleiul de oregano are grija de bacteriile patogene, fara a perturba bacteriile benefice. De asemenea, este antiviral si antifungic si antibacterian, este o combinatie puternica de trei in unu. Ingredientul cheie antimicrobian in uleiul de oregano este carvacrolul. Trebuie sa va asigurati ca uleiul de oregano are cel putin 70% in continut carvacrol, pentru a fi eficient. Daca va confruntati cu o raceala sau gripa, puteti lua 500 mg de ulei de oregano pe zi. Pentru alte afectiuni mai severe va recomandam sa luati 3 capsule de 500 mg pe zi. Uleiul de oregano se poate aplica si local pentru va scapa de diferite ciuperci, trebuie numai sa dizolvati 1-2 picaturi de ulei de oregano intr-o lingurita de ulei de masline, de migdale sau de cocos. Aveti grija, totusi, caci poate duce la alergii.

3. Uleiul de nuca de cocos. Uleiul de nuca de cocos a castigat mult in popularitate in ultima vreme. Acesta este un antimicrobian care lupta eficient impotrica bacteriilor, virusurilor si fungilor. Acest efect se datoreaza in primul rand mai multor acizi grasi, printre care acidul lauric si acidul capric. Uleiul de cocos este, de asemenea, excelent pentru tratarea mai multor infectii ale pielii si a dermatitei atopice. Uleiul de cocos este indicat si pentru sanatatea parului. Uleiul de cocos ajuta in tratarea dermatitei, stafilococului aureus si in tratarea oricarui tip de roseata a pielii.
4. Usturoiul. Extractul de usturoi poate fi folosit impotriva infectiilor fungice. Combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii. De asemenea, usturoiul este cunoscut ca antiseptic miraculos in cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gat. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Consumul de usturoi poate ajuta si la prevenirea bolilor arteriale. Pentru a putea profita de toate beneficiile usturoiului, este nevoie sa asteptati intre 10-15 minute dupa ce l-ati curatat. Se spune ca aerul va activa alicina, componenta principala a usturoiului.

5. Echinacea. Echinacea a fost utilizat pentru a trata o mare varietate de infectii timp de sute de ani. In mod traditional, a fost utilizat pentru a trata ranile deschise, difteria, septicemie, si alte boli asociate bacteriene. Echinacea este o planta ce prezinta puternice proprietati antibacteriene si anti-inflamatoare. Totusi, aceasta planta nu este recomandata tratarii racelilor sau gripei.
SURSA: doctoral.eu

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook