5 remedii pentru a scapa de unghia incarnata

Unghiile incarnate provoacă disconfort și durere, și apar atunci când unghia începe să crească în piele.

Într-o primă fază, unghia incarnata este roșie, dureroasă și ușor inflamată. Cu cât se dezvoltă mai mult, cu atât disconfortul provocat de unghia incarnata va fi mai mare.

Nu se va forma puroi și nici nu va fi necesar drenajul. Zona se poate simți caldă la atingere, dar temperatura corpului nu va crește.

Mai târziu când unghia și pielea vor crește în exces, în jurul vârfurilor ascuțite ale unghiilor, poate să aibe loc o scurgere gălbuie. Acesta este răspunsul organismului ca urmare a traumatismului asupra pielii și unghiilor și nu semnifică, neapărat, prezența unei infecții.

Prin urmare, duce la umflături, sensibilitate, iritații și roșeață, precum și posibile infecții. Durerea și inflamația de la fața locului se accentuează pe măsură ce unghia crește.

Principalele cauze ale unghiilor incarnate includ: ereditate, încălțăminte necorespunzătoare și răni la nivelul piciorului. Această problemă este destul de comună și este adesea prea dificil de tratat.

Cu toate acestea, există câteva modalități naturale eficiente de a calma durerea cauzată de aceasta. Amintiți-vă să nu tăiați sau ajustați unghiile, și este recomandat să consultați întotdeauna medicul înainte de a încerca ceva singur.

Medicul va decide dacă este prezentă infecția și dacă este cazul unui tratament agresiv sau nu.

Acesta va evalua unghia incarnata și va decide care este cea mai bună modalitate de tratament, în funcție de istoricul medical al pacientului, de debutul afecțiunii, de prezența altor probleme medicale, alte tratamente urmate, alergii, imunizare antitetanos, etc.

Doctorul va face un examen fizic general, care va include verificarea pulsului, a temperaturii, a tensiunii arteriale și o examinare detaliată a piciorului, a unghiei acestuia, a ganglionilor limfatici din zona abdomenului și eventual, o radiografie a piciorului.

Articolul continuă după reclame

Analizele de sânge ar putea fi efectuate în cazul în care o peroană suferă de o infecție severă sau are antecedente de diabet zaharat.

Următoarele cinci metode sunt extrem de eficiente și în curând veți simți o mare ușurare a simptomelor unghiilor incarnate:

Ulei de arbore de ceai

Acest ulei este un puternic dezinfectant natural. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați câteva picături din el pe unghiile afectate

Soluție de spălare cu oțet de cidru de mere

Oțetul este o metodă eficientă în cazul unei unghii incarnate. Ar trebui să diluați pur și simplu un sfert de ceașcă în apă caldă și să înmuiați picioarele pentru a ușura durerea și disconfortul.

https://www.traditionrolex.com/32

De asemenea, poate preveni o infecție dacă îl aplicați direct pe rană, deoarece proprietățile sale antibacteriene puternice curăță zona. Cu toate acestea, nu poate lupta împotriva unei infecții bacteriene existente.

Baie caldă cu sare Epsom

Sarea Epsom atenuează iritațiile, înmoaie unghiile și dezinfectează piciorul de bacterii. Pur și simplu înmuiați piciorul în apă călduță cu aceste săruri timp de 20 de minute.

Unguent cu antibiotic

Este extrem de important să păstrați picioarele curate, deoarece zona afectată este vulnerabilă. Picioarele vin în contact cu o mulțime de microbi, deci trebuie să aplicați regulat unguent antibiotic și să-l înfășurați cu un bandaj pentru a păstra unghia sterilă.

Vată sau dischetă de bumbac

Puteți folosi o dischetă de bumbac sau vată pentru a ușura presiunea dintre unghii și degetul dureros. Ridicați unghia cu penseta (sau cu ață dentară înfășurată în jurul unghiei) pentru a plasa cu atenție o bilă sterilă de bumbac dedesubt și asigurați-vă că unghiul este confortabil deasupra ei.

Sursă: www.healthyfoodhouse.com

Completare: www.sfatulmedicului.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook