6 lucruri care pot distruge chiar și cele mai puternice relații.

Mai jos, consilierii matrimoniali împărtășesc șase comportamente care pot ucide în tăcere o căsnicie.

Nu îți menții prietenii în afara căsătoriei

Timpul petrecut împreună ca un cuplu este important, dar nu lăsați prieteniile dvs. să rămână pe locul 2 în favoarea unei alte nopți de mâncare comandată.

Este nerealist să depindeți de partenerul dvs. pentru a vă îndeplini toate nevoile de socializare; oferindu-vă unii altora spațiu prin a ieși pentru o noapte cu fetele sau o întâlnire cu băieții ar putea face un bine căsniciei voastre, spune Ryan Howes, un psiholog în Pasadena, California.

„Este atât de important pentru amândoi să construiți și să mențineți prietenii cu alții”, a spus el.

„Prin prietenii dvs., puteți obține alte experiențe, perspective și sprijin care pot îmbunătăți relația dumneavoastră. Trebuie să ai confidenți în afara relației.”

Subestimezi nevoia de atingere

Dacă rareori apelați la și vă atingeți unul pe celălalt – sau ați ajuns în punctul în care aveți doar „sex la ocazie specială” (zile de naștere, aniversări și vacanțe) – poate fi timpul pentru a aborda elefantul din dormitor: sunteți în drum spre o căsnicie fără sex și pasiune, a declarat Debra Campbell, psiholog și terapeut al cuplului din Melbourne, Australia.

„Nu trebuie să faci sex în fiecare zi, dar un fel de recunoaștere sexuală sau erotică apropiată de zi cu zi este importantă în relații”, a spus ea. „Ar putea fi cea mai mică atingere; nu este vorba întotdeauna de orgasme și de a deveni încins și transpirat.”

Într-o relație de lungă durată, a spus Campbell, partenerii trebuie să-și amintească reciproc că sunt încă doriți.

„Trebuie să știți că nimeni altcineva în viața partenerului dvs. nu este iubitul lor ales sau se compară cu dvs.”

Prietenii dvs. care formează cupluri sunt o influență proastă

Deși este important să vă mențineți prietenii strânse, înconjurandu-vă cu un tip greșit de prieteni ar putea afecta negativ sănătatea relației dvs., a declarat Laura Heck, un terapeut de familie în Salt Lake City, Utah și creatorul seriilor de terapie pentru cupluri online forBetter.

„Acțiunile prietenului tău influențează activ căsnicia ta, indiferent dacă îți dai seama sau nu,” a spus ea. „În mod privat, prietenii tăi se plâng sau își varsă frustrările cu privire la partenerul lor? Prietenii tăi flirtează sau se dau la alte persoane pe la spatele partenerului lor?

Relațiile defectuoase și limitele sunt toxice și sunt capabile să vă schimbe propriile obiceiuri.”

Pe de altă parte, înconjurandu-vă cu oamenii căsătoriți care practică granițe sănătoase, poti beneficia și tu și partenerul tău, a spus Heck. „Trebuie să faceți inventar al relațiilor din cercul dvs. interior și să fiți intenționați în legătură cu modul în care alegeți să permiteți acestor relații să vă influențeze mentalitatea, pentru mai bine sau pentru mai rău”, a spus ea.

Nu vă ajutați la treburile casnice

Când soțul / soția este responsabil pentru partea principală a spălării și curățării, este normal să creeze resentimente și să vă împiedice conexiunea. De fapt, un studiu din 2015 de la Universitatea din Alberta a constatat că cuplurile care nu au împărțit treburi au avut o satisfacție relativă mai mică și mai puțin sex decât cuplurile care și-au divizat treburile.

După cum a văzut Howes din propria experiență, întrebarea despre cine face curat poate să nu fie o problemă mare la începutul unei relații, dar tinde să devină un punct major de luptă mai târziu.

„Nu conteaza daca esti cel curat sau cel dezordonat, ceea ce conteaza este daca partenerul curat poate fi flexibil sau partenerul dezordonat poate curata din cand in cand”, a spus el. „Resentimentele se pot construi de-a lungul timpului, astfel încât merită să aveți o discuție onestă despre prioritățile dvs. în ceea ce privește ordinea locuinței dumneavoastră”.

Nu vă așezați și discutați despre relația voastră

Comunicarea angajată și empatică – nu doar „cum a fost ziua ta, dragă?” și „care sunt planurile noastre în acest weekend”? – este esențială pentru ca dragostea să dureze, a declarat Liz Higgins, un terapeut pentru cupluri din Dallas, Texas, care lucrează în primul rând cu milenialii.

„Având discuții intenționate despre relația voastră înseamnă a pune întrebări mai profunde și mai deschise: „Ce am făcut astăzi bine ca un cuplu?” „Ce am făcut astăzi pentru a contribui la relația noastră?” „Ce pot face eu pentru tine?” „Când te-ai simțit cel mai mult legat sau iubit de mine astăzi?”, explică Higgins.

Extinderea acestor conversații se poate simți puțin ciudat la început, dar în timp, veți vedea valoarea.

„Îi încurajez pe cuplurile cu care lucrez să implementez o dată pe săptămână conectarea și comunicarea doar despre relația lor”, a spus ea. „Odată ce începeți, veți observa că de cele mai multe ori ocolește nevoia de a fi defensiv, supărat sau întrerupt de celalalt”.

Te simți din ce în ce mai mult ca un coleg de cameră

Sindromul colegului de cameră este un ucigaș silențios, dar comun, a spus Heck. Când ați ajuns la statutul de coleg de cameră, simțiți că trăiți o viața paralelă, conectată doar prin spațiul dvs. comun, conturi bancare și copii.

„Când ați căzut în pasul de a trăi ca și colegi de cameră, trebuie să fiți foarte activi, să vă zdruncinați rutina și să aduceți focul și pasiunea înapoi în relație”, a spus Heck.

Pentru a injecta o noutate in relatie, Heck recomanda ca cuplurile sa faca un efort concentrat pentru a-si petrece timpul impreuna, lucrand pe un proiect de pasiune ca o echipa.

„Trebuie să fie ceva ce ambii parteneri tratează cu energie și entuziasm”, a spus ea.

„Poate că înseamnă remodelarea unei case, câteva sesiuni de crossfit împreună, să pornească în week-end cu rulota în sfârșit sau să învețe să gătească vegan. Aflați ce funcționează pentru voi doi și apoi faceți asta.”

Sursă: www.huffingtonpost.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook