Cele mai rele 5 alimente pentru artrita

Gestionarea artritei poate fi o slujbă cu normă întreagă. Există anumite activități și medicamente care trebuie evitate pentru a menține nivelul scăzut al durerii, dar există și o serie de alimente care afectează articulațiile și țesuturile.

Prin evitarea următoarelor 5 alimente, puteți evita durerile inutile ale artritei.
1. Orice aliment care conține gluten
Îmi pare rău, prietenii mei iubitori de carbohidrați, dar poate fi necesar să vă luați la revedere de la pastele și pâinea tradițională.

În afară de faptul că aceste alimente conțin o tonă de carbohidrați, glutenul poate provoca o inflamație incredibilă. Nu toată lumea va avea reacții adverse la gluten: estimările curente spun că aproximativ 13% din populație are o formă de sensibilitate la gluten non-celiacă și aproximativ 1% din populație are boală celiacă.

Din păcate, aproximativ 40% din populație este un purtător pentru gena care cauzează boala celiacă. Factorii de mediu care ar putea declanșa gena pentru a se activa variază de la sarcină, boală, menopauză, utilizarea antibioticelor, utilizarea prelungită a ibuprofenului, infecții gastrointestinale, până la o simplă gastroenterită. Dacă aveți artrită, este cu adevărat mai bine (și mai sănătos pentru talie) să nu te riști.

2. Legume Solanacee
Dacă ați auzit vreodată de fundașul echipei New England Patriot Tom Brady, atunci probabil știți despre dieta lui super strictă și cum l-a ajutat să joace fotbal atât de mult timp. Unele dintre alimentele pe care el le evită complet sunt legumele Solanacee, deoarece sunt cunoscute că provoacă inflamații.

Articolul continuă după reclame

Exemplele includ vinete, roșii și ardei (atât picanți cât și dulci). Legumele Solanacee conțin alcaloizi, care modifică modul în care calciul este metabolizat în organism. În concentrații mai mari, alcaloizii determină depunerea de calciu în țesuturile moi ale corpului, provocând dureri și inflamații articulare.
3. Alimentele prelucrate tip fast food
Da, asta include cartofii prajiti. Localurilor cu alimente fast food le place să-și gătească și să-și prăjească alimentele în uleiuri pline cu grăsimi trans, care au o abundență de acizi grași Omega-6. Omega-6 în cantitate moderată și scăzută sunt buni pentru tine, dar în cantitățile pe care le-ai consuma cu o singură porție de Omega-6 de la fast food ar duce la o creștere rapidă a inflamației în organism prin declanșarea fibrinei acumulat în articulații în timp. În mod normal, fibrina este o proteină de vindecare utilizată de organism pentru o perioadă scurtă de timp pentru a vindeca leziunile – parțial prin provocarea inflamației pentru a aduce celulele albe din sânge. Când fibrina nu știe când să renunțe la activitatea ei, sau se clădește atunci când nu este necesară (artrită), durerea este inevitabilă.

4. Alimente la grătar sau arse
Grătarul singur nu provoacă neapărat probleme. Când gătiți carnea la grătar până obțineți acel aspect ars pe carne și legume, lucrurile încep să fie rele. Gătirea alimentelor (în special în cazul cărnii) la temperaturi înalte pe o flacără deschisă eliberează un produs secundar numit Produs Avansat Final de Glicare (AGE). AGE -le sunt bine cunoscute în lumea medicală pentru ca provoaca inflamarea nu numai a articulațiilor, ci a întregului sistem vascular. Studiile arată, de asemenea, că diabeticii sunt mai afectați decât majoritatea de AGE -uri, crescând inflamația și accelerând boala cardiacă.

5. Zahăr prelucrat (în special sucuri)
Nu este nici un secret faptul că sucurile sunt rele pentru tine. Sucul cu zahăr complet este încărcat cu mai mulți îndulcitori și aromă artificială într-o singură sticlă decât o persoană ar trebui să inghită într-o săptămână. Zahărul prelucrat – ca cel descoperit în băuturile tale preferate carbonate – stimulează corpul tău să elibereze citokine pro-inflamatorii. Citokinele sunt eliberate de sistemul imunitar pentru a trimite celule de vindecare la locurile unde sunt răni, infecție sau traumă. Acest lucru este bun atunci când de fapt aveți vreo rană, dar va provoca inflamații și dureri inutile în articulațiile dumneavoastră dacă celulele vindecătoare nu au unde să meargă altundeva. Sucul dietetic poate reduce zahărul, dar îndulcitorii artificiali sunt propria lor versiune de rău pentru corpul tău.
Sursa: https://dailyhealthpost.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook