„Când le vezi pe toate îmbrobodite și cu fustele până-n pământ, dar pline de draci și de răutate…”

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste. Pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 170.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile Bibliei folosind un limbaj actual.

Fanatismul religios nu este admis! Sa nu credeti ca fanaticii sunt oameni credinciosi! Este o mare inselare!

In momentul in care le vezi pe toate imbrobodite si cu fustele pana-n pamant, dar pline de draci si de rautate si ele o fac pe fanaticile! Nu-s fanatice! Sunt viclene!

Nu-ti cere nimeni sa mananci trei graunte pe zi sau sa dormi in genunchi pe coji de nuca. Sau sa faci metanii pana faci aprindere pulmonara si sa faci inchinaciuni pana faci tasare de coloana. Nu! Iti cere inima buna!

Trebuie sa ai inima buna, spune Scriptura si asa spune Dumnezeu: Eu mila voiesc si nu jertfa! Si ce vreti sa va faca oamenii voua, aceea sa le faceti voi lor!

Parintele Calistrat Chifan

https://www.facebook.com/pcalistrat/videos/688712304604080/

„Părintele este din nou tranșant, fără ocolișuri. Din păcate vor fi și din aceia care vor condamna din nou femeia, ocolind ideea pe care vrea să o sublinieze părintele Calistrat. Cred că ar fi trebuit să-i amintească și pe cei care poartă barbă și părul legat la spate.

Rămâne însă mesajul, pentru mine foarte clar: un nu fanatismului religios, și un da „…smerit cu inima „, cum spunea Nicolae Steinhardt.”

Sursa: loon.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook