Iata ce poti face cu o lamaie taiata si putina sare!

Cu totii stim ca are un continut ridicat de vitamina C, dar lamailor le pot fi gasite diferite intrebuitari si in gospodarie.

Este folosita in lupta contra microbilor, bacteriilor si e utila pentru curatarea pielii. De asemenea, atunci cand iti doresti sa scapi de mirosurile neplacute din bucatarie si poate combate bolile transmise pe cale aeriana.

Sucul de lamaie poate fi folosit ca agent de curatare si are proprietati antibacteriene naturale. Cum este natural si nu are chimicale adaugate, sucul de lamaie proaspat stors poate distruge majoritatea bacteriilor si virusurilor din casa, in special in cazul chiuvetei din bucatarie si a podelelor din baie.

Iata cateva instructiuni de folosire a lamailor cat mai eficient:

trebuie doar sa tai o lamaie in 4 parti

evita sa ii scoti pielita interioara deoarece are rolul de a tine laolalta pulpa

adauga putina sare pe ea si pur si simplu las-o in bucatarie sau in oricare alta incapere.

Articolul continuă după reclame

Aceasta procedura impiedica raspandirea mirosurilor neplacute, oferind in schimb un aer proaspat.

Este un dezinfectant natural care raspandeste o aroma placuta de citrice in toata incaperea. Ea ajuta la combaterea bolilor infenctioase din aer si a virusurilor care pot avea un efect nociv asupra organismului.

Lamaia impiedica, de asemenea, inmultirea bacteriilor din bucatarie. Spre deosebire de produsele de dezinfectare din comert, aceasta este mult mai ieftina si mult mai putin periculoasa pentru sanatatea ta deoarece nu contine computi chimici.

Daca adaugi sare si sapun in zeama de lamaie proaspat stoarsa, obtii o substanta de curatat extrem de utila atunci cand vine vorba de indepartarea mizeriilor si a bacteriilor din diferse incaperi, baie si bucatarie.

Daca pui substanta obtinuta intr-o sticla cu pulverizator, vei obtine un dezinfectant creat in casa care va combate cu eficienta majoritatea agentilor patogeni din bucatarie.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook