6 sfaturi pentru o dimineata perfecta de luni

Dimineţile zilelor de luni nu sunt chiar preferatele tuturor. După un weekend relaxant este nevoie de multă energie pentru a începe săptămâna în forţă. Găseşte în rândurile de mai jos câteva sfaturi care să te ajute să începi săptămâna într-un mod plăcut!

1. Activitate relaxantă pentru duminică seara

Dacă eşti genul de persoană care nu suportă dimineţile zilelor de luni, dar nici serile de duminică, atunci cel mai indicat este să-ţi schimbi modul de a privi lucrurile. În loc să te gândeşti încă de duminică seara la toate sarcinile care te aşteaptă la serviciu, plănuieşte o activitate plăcută în familie, care să prelungească momentele de relaxare. Un joc în familie, un film cu partenerul sau o cină cu mai mulţi prieteni sunt doar câteva dintre ideile care te pot ajuta.

2. Lasă ordine pe birou încă de vineri

Se ştie că ultimele ore din programul la vineri nu sunt la fel de productive ca cele din timpul săptămânii. Profită de acest lucru şi pune-ţi lucrurile în ordine la birou. Ordonează dosarele în funcţie de prioritate, pune în altă parte sarcinile pe care le-ai terminat, astfel încât spaţiul de lucru să rămână curat. Faptul că fiecare lucru este aşezat la locul lui te va ajuta luni dimineaţa să te concentrezi mai uşor şi să lucrezi mai eficient.

3. Puţină mişcare, încă de luni dimineaţa

Articolul continuă după reclame

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă… dacă ea începe cum trebuie. O bună modalitate de începe ziua este să faci puţină mişcare încă de la primele ore ale dimineţii. Fie că este vorba de câteva sărituri în casă sau de alergat în jurul blocului, exerciţiile fizice te pot ajuta să te înviorezi destul de repede. În plus, studiile recente au arătat că mişcarea duce la producere de serotonină, substanţă ce previne depresia.

4. Un mic dejun sănătos

Nu uita de micul dejun dacă vrei să ai energie încă de la începutul zilei. Prepară un mic dejun sănătos – o omletă cu legume, un bol cu iaurt/lapte, cereale integrale şi fructe – astfel încât să ai suficientă energie să începi ziua în forţă şi să faci faţă cu brio sarcinilor de la serviciu, fie a celor de acasă.

5. Alege hainele potrivite

Ţinuta potrivită, care să fie confortabilă şi să te facă să te simţi atragător/oare, poate face minuni pentru starea ta de spirit, indiferent de ziua săptămânii. Pentru a face economie de timp, poţi să-ţi alegi ţinuta încă de duminică seara. Accesorizează-ţi ţinuta cu o eşarfă mai veche sau cu bijuterii care-ţi plac foarte mult şi care îţi dau o stare de bine.

6. Ceaiul verde… idee relaxantă pentru după-amiază

Se tot spune că ritualul de servire a ceaiului este unul liniştitor. Cercetătile au arătat că persoanele care beau la prânz o cană de ceai cald se relaxează mai uşor. Dacă ceaiul verde nu este preferatul tău, încearcă un altul de fructe sau de plante care să-ţi placă foarte mult.

Sursa: prafdestele.net

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook