8 semne ale Cancerului de Col Uterin pe care toate femeile tind sa le ignore!

Cancerul de col uterin este una dintre cele mai frecvente forme de cancer care afecteaza femeile la momentul actual. Din fericire, stiinta a avansat si este din ce in ce mai usor ca acest cancer sa fie depistat printr-un screening.

Cu cat este identificat mai din timp cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. De cele mai multe ori este identificat in faza de dinainte ca celulele canceroase sa se dezvolte si cresterea acestuia este imediat oprita.

De altfel, cunoasterea publica a virusului Human Papilloma Virus HPV este mult mai raspandita in zilele noastre.

HPV este principala cauza a cancerului de col uterin. Astazi, din fericire, exista teste care identifica usor atat cancerul de col uterin cat si HPV-ul.

Totusi, este bine sa fiti la curent si sa stiti sa identificati simptomele cancerului de col uterin inca dinainte de a consulta un specialist. In acest articol va prezentam cele mai des 8 simptome ale cancerului de col uterin.

Iata care sunt acestea.

1. Sangerarea vaginala.

Daca nu sunteti la ciclu si totusi aveti sangerari vaginale, este o problema si trebuie sa o identificati. Sangerarea dupa actul sexual poate avea alte explicatii cum ar fi lipsa de lubrifiere sau trauma. Totusi, nu ignorati si mergeti deindata la medic daca va aflati in aceasta situatie.

2. Secretii vaginale neobisnuite.

Daca nu ati mai avut secretii pana in acel moment si, in plus, sesizati si o culoare ciudata sau un miros neplacut, trebuie sa va puneti un semn de intrebare.
3. Durere in timpul actului sexual. Daca incepeti dintr-o data sa simtiti durere in timpul actului sexual, desi pana atunci nu ati mai avut astfel de dureri, este posibil sa fie cauza un cancer de col uterin.

4. Dureri pelviene.

Dureri inexplicabile in zona pelvina sau in partea de jos a stomacului pot fi de asemenea un semn de ingrijorare.

5. Modificari la nivelul vezicii urinare si schimbari in obiceiurile intestinelor. Pe masura ce cancerul de col uterin avanseaza, veti observa ca modul in care obisnuiati sa mergeti la toaleta nu mai este acelasi. In timp ce anumite femei au raportat stari de constipatie, altele au vorbit despre lipsa de control a vezicii urinare. Este posibil sa vedeti si urme de sange in urina.

6. Pierdere in greutate subita si inexplicabila.

Pe masura ce cancerul avanseaza, veti observa o scadere a apetitului.

7. Umflarea picioarelor.

Daca observati ca vi se umfla picioarele si, in plus, ati mai identificat si alte simptome ale unui eventual cancer de col uterin, atunci neaparat mergeti sa consultati un medic.

8. Oboseala cronica.

Desigur, sunt mai multe explicatii pentru oboseala cronica, dar, din nou, daca aceasta stare vine insotita de alte semne ale cancerului de col uterin, nu mai stati pe ganduri si mergeti deindata la medic.

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook