ALERTĂ METEO. Ninsori, lapoviță și intensificări ale vântului până luni după-amiază. Răcirea vremii va continua

Meteorologii anunță că vor fi ninsori, lapoviță și intensificări ale vântului până luni, la ora 15:00. Zonele vizate sunt cele montate, sudul, estul și sud-estul țării.

Astfel, până luni, 18 decembrie, la ora 15, va ninge în general moderat cantitativ în Carpații Meridionali și de Curbură unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei și în centrul și sudul Moldovei în după-amiaza zilei de duminică și în prima parte a nopții de duminică spre luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. În dealurile sudice vor fi ninsori și lapoviță, iar în Dobrogea și Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45…50 km/h în regiunile estice și sud-estice, iar pe litoral și în zona Carpaților de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.

Meteorologii mai spun că răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată țara.

Articolul continuă după reclame

Citeste si: Vom avea zăpadă de Crăciun? Ce spune meteorologul

Vom avea zăpadă de Crăciun? Este întrebarea pe care ne-o punem cu toții, în apropierea sărbătorilor de iarnă. Răspunsul vine de la meteorologi.

„Din datele pe care le avem până acum – este, totuși, încă destul de departe momentul Crăciunului – probabilitatea este destul de mică. Vom vedea fulgi de zăpadă, dar probabil nu atât cât să se depună un strat de zăpadă. Cel puțin în zona Capitalei”, a declarat meteorologul Oana Păduraru, la Digi 24.

Meteorologul a mai spus că în zilele următoare ne așteaptă o vreme specifică pentru această perioadă a anului. De altfel, vremea a început să se răcească de duminică, iar răcirea va continua și în zilele următoare.

Sursa: www.libertatea.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook