Bazaconii pe la televizor…

Acum ceva timp la o emisiune de monden pozele mele cu mancare au defilat pe o imensa plasma, dar s-a discutat despre slabit cu suplimente nutritionale pe care eu nu le recomand, despre slabit cu cartofi prajiti la momentul indicat de nutritionist, despre dieta cu prajituri, despre goji, despre multe alte lucruri.

Eu nu sunt de acord ca pozele respective, care pana la urma sunt ale mele, sa fie asociate cu niste aberatii nutritionale. Din punctul meu de vedere s-au spus destule aberatii nutritionale acolo.

Si am fost asociat fara sa vreau, intrucat pozele mele cu mancare keto-low carb au fost asociate cu prajituri, cartofi prajiti si suplimente nutritionale.

Evident, pozele au fost date fara sursa lor, adica pagina mea de FB. Eu nu ma supar, dar nu vreau sa fiu asociat cu niste lucruri pe care nu le recomand. Multi oameni m-au sunat sa-mi spuna treburile astea. Nu mai intru in alte detalii, ca nu-si au rostul. Le-am dat un mesaj ieri pe pagina si aia e.

In alta ordine de idei, o sa te rog ca de acum inainte cand auzi bazaconii pe la televizor – diete bazate pe ADN, diete bazate pe suplimente, nu pe mancare, diete cu dulciuri, diete in care se mananca si cartofi prajiti, diete personalizate trase la xerox cum promoveaza unii sau altii – o sa te rog sa gandesti informatia respectiva si sa ‘ urmaresti banii ‘, cum spune americanul. Deci, intreaba-te, ce are de castigat respectivul prin promovarea unor suplimente ?

Articolul continuă după reclame

Repet, eu nu am nimic impotriva suplimentelor nutritionale. Am ceva impotriva minciunilor la suprapret. Suplimentele sunt suplimente. Adica sunt ceva suplimentar. Peste dieta, peste antrenament eficient, peste odihna, poti adauga si suplimente. Dar suplimentele nu sunt minuni. Sunt poate minciuni umflate. Da, au efect, au beneficii, dar nu in ceea ce sunt adesea promovate.

Totodata, nu exista o dieta in care sa poti manca prajituri si dulciuri. Da, poti manca o zi orice, cum am zis si eu, dar si orice-ul ala trebuie INDIVIDUALIZAT. Poti sa iti alegi orice, respectand niste reguli. Ar fi mult de zis.

In alta ordine de idei, o sa te rog sa te uiti la oamenii care promoveaza lucrurile pe care le promoveaza. Sa-i intrebi – cate kile ai slabit, tu de ce esti gras daca stii sa slabesti, tu ai fost slab toata viata, tu mananci doar suplimentele tale ? Intreaba-i. Daca raspunsul la oricare intrebare este cel potrivit – adica nici un kilogram / e irelevant ce fac eu pentru mine / da, am fost slab / nu mananc doar suplimente etc, atunci nu are rost sa iti pierzi vremea ascultandu-i. Parerea mea.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook