Bea suc de lămâie pentru a te ajuta să renunți la fumat (plus 6 alte metode naturale)

Toată lumea știe că fumatul este rău pentru tine – zilele în care obiceiul dependent părea „tare” sau atrăgător au trecut, acum că majoritatea oamenilor sunt conștienți de efectele devastatoare pe care le poate avea fumatul asupra corpului tău.

Dar renunțarea la fumat poate fi dificilă – la urma urmei, este o dependență legitimă! In timp ce multi oameni se indreapta spre produse farmaceutice pentru a îi ajuta sa-si schimbe obiceiurile, către plasturii cu nicotina sau guma cu gust de nicotina pentru a-si reduce pofta, exista alternative naturale.

Iată câteva metode cercetate pentru a vă ajuta să renunțați la fumat în mod natural.

De ce ar trebui să renunțați?

Nu este nici un secret că fumatul este teribil pentru plămânii dvs.: obiceiul provoacă 80-90% din toate cazurile de cancer pulmonar în Statele Unite.

Fumatul nu afectează doar plămânii:este legat de dezvoltarea cancerului la nivelul gurii și gâtului, esofagului, stomacului, colonului, rectului, ficatului, pancreasului, vocii (laringelui), traheei, bronhiilor, rinichiului și bazinului renal, cervixului și provoacă leucemie mieloidă acută.

Acest lucru se datorează faptului că țigările și alte produse din tutun conțin până la 7000 de substanțe chimice.

Fumul de țigară este deosebit de dăunător sistemului nervos central și sistemului cardiovascular.

Alte efecte asupra sănătății includ:

 Anxietate

 Iritabilitate

 Miros și gust afectate

 Vedere slabă

 Menopauză timpurie

 Sănătatea dentară slabă

 Colesterol ridicat

 Boala cardiovasculara

 Tuse persistenta

 Coagularea sângelui

 Pierderea poftei de mâncare

 Infertilitate

 Disfuncție erectilă

 Diabet

 Piele ridată

 Accident vascular cerebral

 Astm

Cum să renunțați la fumat în mod natural

Veți fi eliberați de dependența dvs. în cel mai scurt timp!

1. Suc proaspăt de lămâie

Un studiu recent din Thailanda publicat în Jurnalul Asociației Medicale din Thailanda a arătat că lămâile verzi proaspete ar putea fi o alternativă viabilă la guma cu nicotină – deși nu la fel de eficace ca și guma, a ajutat participanții la studiu să-și taie obiceiurile și să-și gestioneze pofta. Lămâia verde are avantajul de a fi ieftină, accesibilă și non-toxică – și probabil va face ca mirosul respirației să fie mai bun decât după guma cu nicotină!

2. Acupunctura

Acupunctura, deseori vazuta cu suspiciune de catre pacientii occidentali, s-a dovedit a imbunatati simptomele de abstinenta la fumat, precum si atentia selectiva la indiciile vizuale legate de fumat, potrivit unui studiu.

3. Exercițiile fizice

Alegerea benzii de alergare nu numai că vă poate ajuta să vă opriți mintea să mai ajungă la țigări, ci contribuie și să obțineți din nou o parte din capacitatea plămânilor pe care fumatul a afectat-o, dar este, de asemenea, asociată cu o reducere pe termen scurt a dorinței de a aprinde o țigară.

4. Hipnoza

Acest lucru poate părea puțin neobișnuit, dar există mai multe dovezi anecdotice că hipnoza poate ajuta într-adevăr fumătorii pe termen lung să renunțe la obișnuință. Într-o meta-analiză a aproape 60 de studii, hipnoza a fost considerată a fi cel puțin parțial eficace – și complet sigură – în tratamentul renunțării la fumat.

5. Meditația minții

La studenții care au fumat, s-a constatat că intervențiile bazate pe atenție ar putea reduce nevoia lor de a fuma într-o măsură apreciabilă.

6. Sunătoare

Deși majoritatea dovezilor cu privire la eficacitatea sunătoarei se află încă în faza preclinică, dovezile care există constituie un caz convingător pentru faptul că sunătoarea este un instrument eficace de renunțare la fumat.

Desigur, sunătoarea poate interacționa cu multe tipuri diferite de medicamente, așa că mereu consultați-vă cu medicul înainte de a o lua, mai ales dacă, de asemenea, luați medicamente anti-depresie sau anti-anxietate.

Bonus:

Instruire olfactivă

Scientific American raportează că „… împerecherea mirosului de țigări cu mirosuri neplăcute a făcut ca oamenii să fumeze mai puțin în săptămâna următoare”.

„… subiecții au petrecut noaptea conectați la dispozitive care au măsurat respirația și activitatea creierului, în timp ce au primit pufuri de miros de țigări fumate, urmate de pufuri de miros de ouă putrede sau de pește putrezit printr-o mască de față”.

Pentru comparatie, cercetatorii au dat celeilalte jumatati a grupului de terapie masca de fata in timpul zilei. Aceasta a continuat o săptămână. Grupul care a primit-o noaptea a tăiat fumatul cu 13-30% în săptămâna următoare. Grupul de zi nu și-a schimbat obiceiurile de fumat.

Puteți să discutați cu medicul dvs. pentru a afla dacă există o clinică în zona dvs. care oferă cursuri de pregătire olfactivă.

Magneziu

Fumatul epuizează stocurile de magneziu ale organismului. Studiile au constatat cum creșterea consumului de magneziu pentru o lună scade semnificativ numărul de țigări pe care probabil le veți fuma.

Magneziul promovează de asemenea relaxarea și lupta împotriva depresiei, anxietății, durerilor de cap, iritabilității și a altor simptome predominante la persoanele care încearcă să renunțe la fumat.

Concluzia

Dacă vă luptați să renunțați la fumat, nu sunteți singuri – mulți oameni au trecut prin aceleași dificultăți și au reușit să renunțe la obișnuință.

Când renunțați la fumat, vă veți bucura de avantajele pentru sănătate, cum ar fi un risc scăzut de a dezvolta cancer pulmonar, o capacitate mai bună a plămânilor și bineînțeles că veți mirosi mai bine – deci dați oricareia dintre aceste metode o încercare data viitoare când simțiți nevoia de a aprinde o țigară.

Sursa: dailyhealthpost.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook