Beneficii ale dietei ketogenice

Un studiu publicat in editia din mai 2012 a jurnalului PLoS One demonstreaza ca dieta ketogenica are si alte utilizari decat cele clasice ( ex : tratamentul epilepsiei la copii ). Intr-un experiment pe sobolani s-a demonstrat ca dieta ketogenica potenteaza extrem de mult efectele radioterapiei in tratamentul glioamelor maligne.

Desi am citit recent cum o faimoasa nutritionista care apare pe la TV ( Mihaela Bilic ) spunea ca glucoza este absolut esentiala pentru creier, ca aceste nu poate rezista fara glucoza (evident o aberatie) – se pare ca in cazul glioamelor ar fi exact pe dos – tumorile merg bine merci cu glucoza si se fac si mai mari, in schimb nu prea merg cu corpi cetonici.

Articolul continuă după reclame

Creierul normal functioneaza bine cu ketone, dar celulele maligne nu. Cu alte cuvinte, dieta ketogenica ar putea ajunge la un moment dat parte integranta a tratamentului acestor tumori si ar putea fi folosita inca de pe acum ca experiment, dat fiind faptul glioamele sunt inalt maligne si de obicei letale.

50% dintre pacientii diagnosticati cu gliom malign de grad inalt mai sunt in viata la 1 an de la diagnostic si doar 25% la 2 ani.

PLoS One. 2012;7(5):e36197. Epub 2012 May 1.
The ketogenic diet is an effective adjuvant to radiation therapy for the treatment of malignant glioma.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22563484 – abstract
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0036197 – studiul in format full.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook