Cele 8 avertizari pe care incearca sa ti le transmita unghiile despre sanatatea ta

In cazul in care nu ati aflat pana acum, unghiile de la maini ne pot spune foarte multe lucruri despre sanatatea noastra.

Va recomandam sa va analizati cu atentie unghiile, forma lor, cuticule si incercati sa va aduceti aminte daca au fost tot timpul in aceasta forma.

Apoi, aruncati o privire la mesajele, prezentate mai jos, pe care unghiile ni le pot transmite despre conditia sanatatii noastre.

1. Unghiile decolorate. Unghiile sanatoase ar trebui sa aiba o culoare rozalie. Daca unghiile tale au o alta culoare, este posibil ca explicatia sa conste intr-o problema de sanatate ascunsa.

 Unghiile verzi semnaleaza o infectie cu fungi

 Dungile rosii de pe unghii semnaleaza o potentiala infectie a valvei cardiace

 Unghiile albastrui semnaleaza oxigenul insuficient din sange

 Unghiile tocite sunt un semn al unei deficiente de vitamine

 Unghiile albe pot semnala o boala de ficat, cum ar fi hepatita

 Dungile negre de pe varful unghiilor pot fi cauzate fie de varsta, fie de o insuficienta cardiaca congestiva

2. Unghiile groase. Nu este normal sa ai unghiile groase. Pot fi puternice, dar nu groase.

 Unghiile groase pot semnala o boala la la plamani

 Unghiile groase de o textura rigida pot semnala o infectie cu fungi

 Ughiile groase si separate pot fi un semn al unei afectiuni de tiroida sau psoriazis

 Unghiile neobisnuit de groase pot fi cauzate si de o problema a circulatiei sangelui

3. Unghiile separate in straturi. Poti avea unghiile in mai multe straturi din cauza unei deficiente de acid folic, vitamina C sau proteine. De asemenea, pot indica si o forma de psoriazis sau malnutritie cronica.

4. Unghiile concave, sub forma de lingura. Unghiile de forma concava pot fi explicate prin mai multe probleme de sanatate. Acestea pot semnala fie o deficienta de fier, hemocromatoza – o afectiune a ficatului din cauza caruia corpul absoarbe prea mult fier-, boli de inima sau hipotiroidism.

5. Unghiile gaurite. Acestea pot fi cauzate de psoriazis, tulburari ale tesutului conjunctiv, Alopecia areata – o boala autoimuna care cauzeaza caderea parului- sau o deficienta de zinc – mai ales cand gaura se afla undeva la jumatatea unghiei.

6. Crestele pe unghii. Unghiile nu ar trebui sa prezinte creste, cu atat mai mult unele care sa fie vizibile. Printre cele mai frecvent intalnite probleme de sanatate care duc la aparitia acestor creste pe unghii se numara deficienta de fier, artrita inflamatorie sau lupusul.

7. Unghiile uscate si firave. Nu va ganditi sa apelati imediat la uleiul de cuticule daca vi se pare ca aveti unghiile uscate si se rup usor. Ceea ce ar trebui sa faceti este sa verificati daca totul este in regula la nivel hormonal si bacterian.

Bolile glandei tiroide cauzeaza fragilitatea unghiilor, acestea se sparg si se rup usor. Fungiile, la randul lor, afecteaza serios unghiile care devin foarte fragile.

8. Unghiile umflate. Daca pielea va este umflata in jurul unghiilor sau daca unghiile va par ele umflate, este posibil sa aveti afectiuni ale plamanilor, afectiuni intestinale, boli de ficat sau, mai grav, SIDA.

Nu ignorati aceste avertismente importante pe care unghiile ni le comunica, cu privire la sanatatea organismului nostru.

SURSA: www.bewellbuzz.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook