De ce avem coşmaruri? Afla care sunt cele 5 lucruri care iti provoaca acele vise ciudate

Nu-i asa ca de multe ori va surprind si pe voi visele pe care le aveti?

Uneori nu ne vine sa credem ca mintea noastra se poate gandi la asemenea lucruri.

Se spune ca visele sunt reflectia a ceea ce gandim si facem in timpul zilei, dar, se pare ca mai sunt si alte lucuri care ne determina asa avem acele vise complet bizare care chiar si pe noi ne uimesc. Haideti sa vedem care sunt aceste lucruri.

1. Branza.

Acea branza pe care iti place sa o servesti alaturi de un pahar rosu de vin nu iti face deloc bine. Potrivit studiilor, branza este cea care iti provoaca toate acele vise ciudate. Depinde foarte mult si de tipul si de cantitatea de branza consumata. Branza albastra este raspunzatoare de imaginile bizare din vis, in timp ce branza Cheddar te face sa te visezi in rolul unei celebritati.

2. Suplimentele de melatonina.

Sunt renumite pentru inducerea starii de somn. In general, oamenii care iau suplimente de melatonina, se declara foarte multumiti. Totusi, melatonina creste numrul ciclurilor REM de-a lungul noptii, ceea ce te face mai predispus in a avea vise bizare care par foarte reale.

3. Micile gustari inainte de a merge la culcare.

Daca mananci inainte de a merge la culcare, temperatura corpului creste si iti metabolismul tau incepe sa munceasca. In acest fel este stimulata si activitatea creierului in timpul somnului in faza REM. Studiile arata ca este o legatura directa intre mancatul inainte de culcare si cosmarurile pe timp de noapte.

4. Adormitul cu televizorul aprins.

In momentul in care vei adormi cu televizorul aprins, sunetul de pe fundal te va face sa ai tot felul de vise care de care mai ciudate. In plus, somnul nu este unul profund, creierul nu se odihneste. Incearca sa nu te uiti deloc la televizor inainte de culcare.

5. Stresul.

Stresul este problema numarul 1 pentru problemele cu somnul. Si problemele cu somnul sunt vinovate de visele ciudate. Daca ai avut o zi agitata si nu te poti relaxa la finalul acesteia, este foarte posibil sa continui cu acelasi stres si pe timp de noapte. Incearca sa te relaxezi, asculta muzica lenta, fa putina yoga, bea ceai de tei, astfel incat sa te poti odihni cum trebuie in timpul noptii.

Camera in care dormi are un rol important. Dormitorul trebuie sa fie o camera rezervata somnului, pe care sa o asociezi cu odihna si uneori distractia. Nu lucra, nu manca, nu te uita la televizor in pat. De altfel, nici n-ar trebui sa ai televizor in dormitor daca vrei sa dormi bine. Orice sursa de lumina sau zgomot iti vor afecta calitatea somnului.

Camera trebuie sa fie cea mai linistita din casa, bine ventilata in fiecare seara si sa aiba o temperatura constanta. La fel de importanta e si salteaua. Petreci o treime din zi in pat, asa ca alege una nici prea moale, nici prea tare, destul de ferma pentru a-ti sustine coloana.

SURSA: mamabee.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook