”Cafeaua” de patrunjel a doctorului Virgiliu Stroescu, benefica pentru sanatate

Doctorul Virgiliu Stroescu este reputat endocrinolog si specialist in nutritie. Pentru a fi sanatosi printr-o alimentatie sanatoasa dr. Virgiliu Stroescu spune:

”Mergeti la piata cu sacosa, nu la farmacie”

Acesta recomanda tuturor o ”cafea” din patrunjel, cu efecte benefice atat asupra fizicului, cat si asupra psihicului. Dupa consumul acestei bauturi, te vei simti reconfortat si odihnit.
Ingredientele necesare prepararii acestei ”cafele” sunt urmatoarele:

– patrunjel verde (2-3 linguri)

– ulei de masline (o lingura)

– o lamaie

– miere (o lingura).

Dupa ce am spalat patrunjelul si l-am rupt in bucati, il punem in blender. Apoi adaugam mierea, sucul de lamaie si uleiul de masline.

Se amesteca in blender pana la omogenizare si pana se obtine o culoare de verde intens.
Care sunt beneficiile patrunjelului asupra organismului?

Acest contine vitamina C, iar din 30 de grame de patrunjel iti poti lua 54% din doza zilnica necesara de vitamina C.

De asemenea, patrunjelul mai contine si minerale benefice organismului nostru. Printre acestea se numara calciul, magneziul, potasiul, cuprul, fosforul, zincul si manganul. Mai mult decat atat, este o importanta sursa de fibre dar si de alte vitamine, pe langa cele mentionate mai sus.
Alte beneficii ale patrunjelului:

Pătrunjelul – Indicaţii terapeutice

Consumat crud sau sub formă de infuzie, decoct, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului şi colicilor abdominale, astmului bronşic, amenoreei şi elimină halena (respiraţia urât mirositoare).

Sub formă de gargară, băi sau spălături locale, pătrunjelul ajută la vindecarea plăgilor, înţepăturilor deinsecte, a conjunctivite, ameliorează contuziile şi pigmentaţiile pielii şi înlătură durerile dentare.

Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate.

Frunzele şi tulpinile de pătrunjel neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din organism şi sunt eficiente în toate afecţiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugând germenii patogeni şi chiar diferite virusuri.

În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale ajută foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspăt se poate consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor şi la distrugerea celulelor canceroase.

Surse: wow.bzi.ro

www.csid.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook