Catina si uleiul de catina: beneficii si intrebuintari

Catina este un produs natural care poate fi folosit cu succes intr-o varietate de scopuri, inclusiv ca remediu pentru mentinerea frumusetii, revitalizarea si hidratarea pielii, unghiilor si parului.
Informatii nutritionale pentru 100 de grame de fructe de catina

Vitamina C: 200-1.500 mg
Vitamina E: 180 mg
Acid folic: 80 mg
Carotenoizi: 30-40 mg
Acizi grasi: 6-11%

Flavonoide: 100-1000 mg
Beneficii fructe de catina
Trateaza problemele gastrointestinale
Vindeca infectiile
Imbunatatesc vederea

Fortifica coloana vertebrala
Ajuta la mentinerea colonului sanatos
Reduce inflamatia din organism
Amelioreaza simptomele astmului
Contribuie la buna functionare a sistemului nervos

Scad colesterolul
Imbunatatesc circulatia limfatica
Fortifica sistemul imunitar
Reduc foamea
Incetinesc procesul de imbatranire

Neutralizeaza efectul radicalilor liberi
Benefice pentru mucoasa digestiva
Previn si trateaza racelile
Cum consumi fructele de catina
Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in salate de fructe, in prajituri, in piureuri de fructe ori sub forma de suc. Trebuie sa stii ca fructele de catina se afla printre fructele cu cele mai multe calorii, o cantitate de 500 ml de suc de fructe de catina avand un aport caloric de 490 de calorii.
Daca vrei sa ii oferi catina copilului tau si acesta refuza sa o consume, o poti incorpora in piureuri de fructe care ii plac, precum cel de banane ori cel din fructe de padure.
Beneficiile pentru sanatate obtinute in urma utilizarii uleiului de catina vor fi convingatoare pentru orice persoana care va alege sa se bucure de aceasta planta.
Cum actioneaza uleiul de catina
Un motiv pentru care oamenii agreaza si consuma catina este faptul ca aceasta contine acizi grasi omega 7, care stimuleaza functia celulara si mentin sanatatea celulelor. Ca urmare acestui fapt pielea, unghiile si parul unei persoane vor fi mai frumoase si mai sanatoase.

De asemenea, catina are un rol major in productia de colagen ce este foarte importanta pentru organism, deoarece pe masura ce o persoana imbatraneste, organismul produce din ce in ce mai putin colagen.
Cantitatea diminuata de colagen determina probleme ale pielii si aparitia ridurilor. Cu ajutorul uleiului de catina aceste inconveniente pot fi remediate fara sa fie nevoie sa se foloseasca alte tipuri de lotiuni sau creme.
Beneficiile uleiului de catina
Uleiul de catina este unul din cele mai eficiente produse naturale care poate fi folosit pentru mentinerea frumusetii. Acesta este bogat in acizi grasi omega, cu rol esential pentru o piele sanatoasa, unghii puternice, par lucios si neted.
Catina este folosita in scopuri terapeutice dar si estetice de mii de ani, iar in prezent calitatile ei au fost reconfirmate de cercetatori. Printre beneficiile de care se poate bucura orice persoana care utilizeaza uleiul de catina se enumera:
– piele neteda si hidratata
– un nivel mai ridicat de energie
– un sistem imunitar puternic
– mai putine riduri
– par bogat, lucios si revitalizat (fara aspect de par fragil sau deteriorat).

In urma studiilor s-a descoperit ca uleiul de catina are si alte efecte pozitive pentru organismul uman. Bogat in antioxidanti naturali, acest tip de ulei poate imbunatatii starea generala de sanatate a unei persoane prin ameliorarea problemelor, de la afectiuni cardiovasculare la afectiuni ale sistemului nervos.
Mentinerea in parametrii optimi a functiei acestor sisteme devine tot mai dificila pentru corpul uman o data cu inaintarea in varsta. Cu ajutorul acestui produs natural pot fi indepartate consecintele negative ale imbatranirii fara sa se ingere substante chimice potential periculoase si fara a avea grija administrarii a multiple substante medicamentoase ori a aplicarii diverselor creme si lotiuni. De asemenea, uleiul de catina poate fi o alternativa pentru eliminarea sau estomparea acneei.
Surse: www.sfatulmedicului.ro
doc.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook