Cum se curata usor o tigaie arsa

Orice gospodina stie ca o tigaie arsa se curata greu si este nevoie de efort si detergenti speciali.
Cele mai multe gospodine cauta cele mai bune solutii pentru curatarea vaselor. Iata una dintre aceste solutii, care este si ieftina.

Pentru a curata usor o tigaie arsa ai nevoie de un cartof mare si bicarbonat de sodiu. Sucul de cartof in contact cu bicarbonatul de sodiu curata extrem de bine!

Se taie cartoful in jumatate si se inmoaie in bicarbonat de sodiu. Se sterge tigaia cu o jumatate de cartof.

In unele locuri va trebuie sa depui putin mai mult efort, dar rezultatele vor aparea imediat.
Se continua procedura pana cand tigaia este curata. Cartoful se inmoaie din cand in cand in bicarbonatul de sodiu.

Aceasta metoda poate fi utilizata si pentru a curata depunerile de grasime de pe aragaz si vesela.

Alte trucuri:

Trucuri ca să speli rapid şi eficient geamurile

1. Amoniacul, pentru o curăţenie de durată

Pentru ferestre care rămân curate mai mult timp, încearcă un amestec de amoniac şi lichid de vase, care depune un strat protector pe suprafaţa geamului.

Într-un litru de apă adaugă un pahar de amoniac şi aceeaşi doză de lichid de vase. Amestecă bine soluţia, iar apoi înmoaie o lavetă cu care să freci şi să ştergi bine.

2. Alcoolul sanitar elimină urmele de degete

Urmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este şters cu alcool medicinal Cum să procedezi?

Diluează alcoolul sanitar în apă şi adaugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil. După ce ai şters geamul, nu este nevoie să-l mai clăteşti.

3. Cartoful scoate petele dificile

Articolul continuă după reclame

În cazul în care petele sunt vechi şi profunde, încearcă să le elimini folosind o felie de cartof crud. Freacă bine pata şi aşteaptă câteva minute până ce urmele lăsate se usucă. Şterge-le apoi cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apă.

4. Oţetul alb şterge picăturile de calcar

Ferestrele care se află în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Îţi vine în ajutor oţetul alb! Diluează jumătate de litru de oţet într-un litru de apă. Vaporizează pe geam şi şterge-l apoi cu o cârpă care nu lasă scame.

5. Sarea elimină aspectul mat

De multe ori, geamurile, mai ales cele de la balcon şi bucătărie, au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei sau grăsime. Aceste urme ies dacă foloseşti sare grunjoasă.

Dizolvă sare grunjoasă în oţet alb şi apă şi freacă geamurile cu un burete uşor abraziv.

Curățarea vasului de toaletă :

Oțet și bicarbonat de sodiu

De ce funcționează această combinație? Oțetul este ușor acid, putând să distrugă germenii și bacteriile, neutralizează mirosul și nu este toxic. Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient în îndepărtarea petelor.

Aveți nevoie de o ceașcă cu oțet și jumătate de ceașcă cu bicarbonat de sodiu. Turnați oțet în vasul de toaletă și lăsați să acționeze timp de 30 de minute. Aplicați apoi treptat bicarbonat de sodiu, și cu ajutorul unei perii peste care ați turnat oțet frecați până când dispar toate petele.

Surse: culinar.bzi.ro

www.click.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook