Semne că stresul, anxietatea și depresia sunt cauzate de excesul de estrogen

 

Nivelurile de estrogeni din creier și din organism afectează nivelul creierului nostru de dopamină și norepinefrină, doi neurotransmițători care sunt implicați în tulburările de dispoziție, cum ar fi depresia, psihoza și anxietatea.

Creierul nostru are mai multe procese de reciclare încorporate pentru a ne menține în frâu. Atunci când neurotransmițătorii (substanțele chimice din creier care au efecte de reglare a dispoziției) au terminat cu sarcinile lor, enzimele le reciclează, sfărâmându-le în părțile lor chimice pentru a fi refolosite din nou la o dată ulterioară.

Acest proces controlează nivelul de stimulare a sistemului nervos chimic în creierul nostru și păstrează dispozițiile noastre reglementate.

Sunteți acasă, noaptea târziu, lucrați la o treabă importantă, condus de entuziasmul subiectului de lucru. Creierul dvs. este inundat de dopamină, o substanță chimică care este legată de starea de spirit pozitivă și de motivație, plăcere și răsplată; căile dopaminei sunt activate atunci când suntem angajați într-o sarcină plăcută și plină de satisfacții, când viețile noastre sunt inundate cu semnificație și lucrăm spre un scop.

Dopamina poate fi, de asemenea, legată de psihoze, de condiții cum ar fi schizofrenia și tulburarea bipolară și, de asemenea, legată de comportamentul impulsiv, agresivitatea și iritabilitatea, atunci când sunt suprastimulate.

Tastând fericit, aproape de sfârșitul misiunii. Dintr-o data, ecranul computerului devine intunecat. Inima voastră începe să bată, pielea se furnică și sunteți depășiți de anxietate, panică și frică.

Articolul continuă după reclame

Corpul tău eliberează norepinefrină, o substanță chimică legată de stres, anxietate și răspunsul „luptă sau fugi”, dar care ne permite și să ne simțim alertați și energizați. Inima ta bate când repornești computerul. Sunteți hiper stimulati de sunetele și mirosurile din jurul vostru. Respirația ta este tare și rapidă.

Expirați cu ușurință, pe măsură ce ecranul computerului se aprinde din nou, dezvăluind că proiectul dvs. este nevătămat. Stresul se scurge din corpul dvs., iar nivelul norepinefrinei scade. Începeți să vă obosiți; e timpul pentru somn. Adăugați câteva lucrări finale la munca dvs., apăsați pe „Salvați” și vă culcați. Stresul și motivația pe care ați simțit-o cu doar câteva ore înainte se diminuează, deoarece neurotransmițătorii responsabili pentru aceste răspunsuri sunt îndepărtați din cleștele sinaptice și reciclați.

Când creierul nostru a suferit o stimulare suficientă a dopaminei (starea de spirit, răsplata, plăcerea, dar și agresiunea, iritabilitatea, impulsivitatea și psihoza) și norepinefrina (stresul și anxietatea, lupta sau fuga, dar și vigilența și energia), ambele sunt reciclate de COMT, care le scoate din circulație, le distruge în părțile lor chimice și le reasamblează pentru o utilizare ulterioară.
Toți avem variabilitate în cum funcționează enzima noastră COMT, pe baza expresiei genelor COMT din ADN-ul nostru.

Unii dintre noi au mai putine gene COMT, ceea ce inseamna ca nivelul creierului nostru de dopamina si norepinefrina tind sa fie mai mare decat ceilalti, deoarece capacitatea noastra de a curata si recicla acesti hormoni este incetinita. Acest lucru ar putea duce la o persoană (în funcție de alți factori genetici și de stil de viață) care prezintă un risc mai mare de boli psihice, cum ar fi psihoza sau tulburarea bipolară, sau cineva care este mai iritabil, predispus la agresiune sau intoleranță la stres.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook