Rețetă pentru turte fără cereale: 10 modalități sănătoase de a păstra pâinea în dieta ta

Adevărata boală celiacă este relativ mai puțin frecventă. Este o afecțiune autoimună în care corpul dumneavoastră pur și simplu nu poate procesa proteinele din grâu, ceea ce duce la deteriorarea intestinului subțire.

Boala celiacă poate duce la consecințe grave asupra sănătății, cum ar fi anemia, disfuncția pancreasului și vezicii biliare, deficitul de nutrienți, infertilitatea și avortul spontan, osteoporoza, tulburările sistemului nervos central și periferic și cancerul. Nu se știe ce cauzează boala celiacă și nu există nici un remediu curent.

Mult mai frecvente sunt sensibilitatea la gluten, intoleranța sau alergia – condiții relativ noi care sunt mai dificil de diagnosticat și sunt adesea conturate împreună ca „afecțiuni legate de gluten” cu boala celiacă. De aceea mulți oameni se îndreaptă spre opțiuni fără gluten, inclusiv rețete pentru turte sau lipii.

Problema cu glutenul
Tulburările legate de gluten pot duce la balonare, sindromul intestinului iritabil, autismul, constipația, diareea, durerile de cap, depresia, afecțiunile cutanate și reacțiile mai neplăcute. Interesant, sensibilitatea la grâu este cea mai răspândită în America de Nord și în Europa decât în alte părți ale lumii, deși intoleranța la gluten crește în țările în curs de dezvoltare.

Incidența intoleranței la gluten a crescut de patru ori în ultimii 60 de ani.
Cauzele sensibilității la gluten nu au fost stabilite definitiv de către comunitatea medicală, probabil din cauza factorilor politici.
Ipotezele includ:
 Organisme modificate genetic (OMG)

 Erbicide utilizate în agricultura convențională, în special glifosat
 Creșterea conținutului de gluten în grâul modern din cauza hibridării
 Infecția cu reovirus
 Proteine din grâu altele decât gluten
Pâinea sub diferite forme este un produs alimentar de bază în aproape fiecare cultură. Oamenii care își limitează aportul de grâu și gluten găsesc mai multe alternative disponibile, dar singurul lucru care probabil le lipseste cel mai mult este pâinea. Glutenul din grâu este ceea ce îi conferă pâinii textura satisfăcătoare.
De aceea am reunit rețete pentru 10 lipii delicioase și versatile, care pot fi folosite în orice fel în care o faceți și cu pâinea de grâu. Sunt la fel de delicioase! Pentru că au nevoie de atât de puține ingrediente, turtele sunt remarcabil de ușor de făcut fără gluten.
10 rețete de lipii fără grâu și cereale
Simțiți-vă liber să experimentați propriile dvs. topping-uri pentru o experiență culinară satisfăcătoare, fără balonare. Utilizați ingrediente organice ori de câte ori este posibil pentru o nutriție completă și aromă fără substanțe chimice sintetice.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook