Cele mai eficiente alimente în detoxifierea ficatului

Ficatul indeplineste mai multe functii, iar purificarea sangelui este una dintre ele. Acesta filtreaza sangele si elimina toxinele, bacteriile, ciupercile si alimentele partial digerate.

Alcoolul, aditivii alimentari artificiali, conservantii, lactatele, pesticidele, medicamentele prescrise, alimentele grase si toxinele din mediu afecteaza functia ficatului dumneavoastra,iar colonul constipat inrautateste starea.

Faceti o detoxifiere pentru a stimula functia ficatului dumneavoastra.

Cu urmatoarele alimente imbunatatiti functia ficatului:

1.Fibre

Adauga mai multe fibre in dieta ta si bea mai multa apa pentru a stimula detoxifierea ficatului. Fructele si legumele ofera tone de fibre. Fulgii de ovaz pot face minuni in corpul tau asa ca incercati sa ii adaugati la micul dejun.

Alimentele de detoxifiere trimit toxinele direct in tractul digestiv si de aceea aveti nevoie sa cresteti aportul de fibre si consumul de apa.

Neregularitatea intestinului duce la acumularea de toxine in organism si, in cele din urma, la ficat. Nu mancati alimente de detoxifiere a ficatului daca duc la constipatie sau la miscarea neregulata a intestinului.

Sucul de sfecla rosie este uimitor, dar la unele persoane pot provoca dureri severe de cap. Acest lucru indica faptul ca organismul este prea acid si deshidratat ceea ce inseamna ca ai nevoie de o metoda de detoxifiere.

2.Legume verzi

Acestea sunt unele dintre cele mai uimitoare alimente pentru detoxifierea ficatului. Clorofila este un vindecator intern excelent. Curata, stimuleaza si intareste celulele , stimuleaza celulele rosii din sange si actioneaza ca un agent antiseptic.

Clorofila curata ficatul, asa ca alege frunzele verzi. Acestea stimuleaza productia de bila si faciliteaza eliminarea toxinelor.

Sucurile verzi functioneaza excelent atunci cand vine vorba de curatare si alcalinizeaza sangele. Anghinarea, sfecla, pepenele galben, broccoli, telina, coriandru, castravete, verdeata, varza, spanac, patrunjel si orz sunt unele dintre cele mai bune alegeri.

3.Radacini de papadie si frunze

Papadia este o planta detoxifianta foarte buna. Este dotata cu vitaminele A, B, C si D, fier, magneziu, zinc, potasiu, mangan, cupru, calciu, bor si siliciu.

Ai nevoie de amaraciunea de la papadie pentru a stimula sistemul digestiv, curata ficatul si vezica biliara si stimuleaza fluxul de sange, iar rinichii, pancreasul si splina au nevoie de acest lucru. Puteti gasi papadia in capsule, pastile, pulbere sau in tinctura de ceai.

Beneficii pentru sanatate:

-reduce retentia apei

-trateaza problemele pieleii, inclusiv eczemele si psoriazis

-alcalinizeaza sangele

-amelioreaza simptomele alergice

-stimuleaza imunitatea

4.Sfecla

Nutrientii din sfecla pot face minuni. Sfecla este bogata in betaina, betalains, betanina, acid folic si fier.

Mananca sfecla pentru continutul de pectina. Merele sunt, de asemenea, bogate in pectina. Fibrele din sfecla faciliteaza eliminarea toxinelor. Sucul de sfecla rosie protejeaza ficatul si conductele biliare. Vindeca ficatul si consolideaza corpul dumneavoastra.

5.Coriandru

Aceasta planta este uimitoare pentru a elimina metalele grele din ficat. Adaugati o gramada de coriandru si o pereche de catei de usturoi la sucuri pentru a stimula efectul lor.

Depozitati sucul de coriandru in frigider si luati o lingura de suc o data sau de 2 ori pe zi.
Atentie! Acest remediu poate provoca dureri de cap.

Intoxicatiile cu metale grele sunt cauzate de plumb, mercur, fier, cadmiu, taliu, colbat, cupru etc. Alte sucuri nu ofera acelasi efect.

6.Curcuma

Curcuma face parte din familia ghimbirului. Utilizati-l pentru a imbunatati digestia si pentru a curata ficatul. Curcuma este adesea folosit in bucataria asiatica.

Curcumina protejeaza ficatul si micsoreaza conductele hepatice umflate. Acest lucru este util in tratamentul hepatitei, cirozei sau icterului.

7.Usturoi

Usturoiul contine 17 aminoacizi, 33 de compusi cu sulf, 8 minerale si vitaminele A, B1 si C. Crezi sau nu, usturoiul nu contine alcinina. Alcinina este formata printr-o reactie fitochimica si pentru a obtine aceasta reactie trebuie sa spargeti sau sa taiati usturoiul.

Sulful din usturoi declanseaza enzime care ajuta la eliminarea toxinelor. Distruge bacteriile, ciupercile si virusurile. Sulful este responsabil pentru transportul oxigenului in zonele infectate. Microbii nu se pot dezvolta in zona oxigenata. Combinati-l cu coriandru pentru a scapa de metalele grele.

Sursa:www.naturalcuresandhomeremedies.com

Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook