Cele mai importante beneficii ale ghimbirului, confirmate de studii clinice

Cele mai importante beneficii ale ghimbirului, confirmate de studii clinice
Dintre toate plantele cu aplicatii in fitoterapie, ghimbirul prezinta un interes aparte pentru lumea medicala.
Testele clinice au confirmat o serie de proprietati terapeutice ale ghimbirului, cum ar fi ameliorarea senzatiei de greata – care apare pe fondul raului de miscare sau in timpul sarcinii – si favorizarea digestiei, iar cercetatorii continua sa descopere tot mai multe argumente in favoarea sa.

Rizomul de ghimbir conține uleiuri esențiale (constând în gingerol, zinghiberină, zinghiberol, felandren, borneol și cineol), amidon, mucilagii, rășini, potasiu, zinc, calciu, cupru, magneziu, vitaminele B6, C și D.
Ghimbirul alunga senzatia de greata

Ghimbirul (Zingiber officinalis) este inrudit cu turmericul (Curcuma longa) si cardamomul (Elettaria cardamomum).
Principala substanta activa, care se extrage din radacina plantei, poarta denumirea de gingerol si a fost asociata de cercetatori cu inlaturarea senzatiei de greata si stoparea impulsului de a voma.

Din acest motiv, lumea medicala analizeaza posibilitatea de a-l folosi pentru usurarea suferintei si imbunatatirea starii generale la pacientii care au fost supusi la interventii chirurgicale si chimioterapie.
UN SFAT PENTRU VACANTA: Raul de miscare poate fi combatut pe cale naturala cu suplimentele alimentare care contin extract standardizat de ghimbir, o solutie sigura si eficienta, deoarece sunt usor de administrat si beneficiezi de substantele active ale plantei in proportii optime, asa cum au fost stabilite de specialisti.

In afara de ameliorarea simptomelor negative ale raului de miscare, ghimbirul poate fi un remediu pentru greturile matinale.
In urma a 12 studii clinice, la care au participat 1.278 de femei insarcinate, s-a constatat ca intre 1,1 si 1,5 grame de ghimbir reduc considerabil senzatia de greata, fara sa prezinte riscuri pentru mama sau fat.

Ghimbirul trateaza indigestia
Indigestia se manifesta prin crampe abdominale recurente si disconfort resimtit in partea superioara a stomacului.
Daca metabolismul lent este considerat principala cauza, testele clinice au subliniat eficienta ghimbirului in favorizarea digestiei. Intr-un studiu efectuat pe 24 de persoane, 1,2 grame de ghimbir inainte de masa au redus la jumatate timpul necesar pentru golirea stomacului.
CONCLUZIA: Deoarece accelereaza absorbtia alimentelor, suplimentele alimentare care contin ghimbir, in combinatie cu alte plante medicinale precum musetelul si roinita, pot fi benefice si persoanelor care resimt disconfort abdominal dupa masa.
Ceai de ghimbir – Mod de preparare
Este foarte important să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculeţele cu prafuri destul de incerte ca origine. Găseşti în supermarket astfel de bucheţele de ghimbir, care nu sunt scumpe şi nici nu se oxidează foarte repede.
Preparare: se ia o bucată de rădăcină (aproximativ 5 cm), se spală bine sub jet de apă rece, se dă prin răzătoare. Se pune la fiert un litru de apă şi când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă în funcţie de necesităţi.
Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă şi are un gust iute, dar foarte plăcut papilelor gustative.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook