Cum scoți petele de pe haine. Cateva sfaturi utile.

Petele de pe haine ne fac viața mai grea, trebuie să recunoaștem acest lucru. Dar nu și atunci când deții câteva soluții naturale și simple de a scoate petele.

Iată câteva sfaturi, pentru haine mai frumoase mai mult timp.

Petele de alcool de la petreceri pot fi incredibil de enervante, mai ales că la evenimente mergi cu hainele bune. Nu îți face probleme, mergi acasă și scoate petele cu următorul amestec: cantități egale de alcool de 90 de grade, apă și oțet. Se tamponează pata și apoi se freacă și se spală cu apă călduță curată. Mare grijă cu hainele de piele, acestea se pot deteriora dacă nu se face cu mare atenție.

Petele de ceai

Petele de ceai, care nu sunt foarte vechi se scot prin mai multe metode, depinde de material. Se toarnă apă clocotită peste apă, dar dacă nu vrea să iasă, puneți și o lingură de glicerină la 1 litru de apă. Frecați apoi cu buretele până iese pata. Dacă pata de ceai este pe un material alb de bumbac, pata se freacă cu suc proaspăt de lămâie.

Sau amestecați în proporții egale apă cu apă oxigenată și frecați bine. Glicerina sau amoniacul în amestec cu apă se folosesc pentru scoaterea petelor de ceai de pe plastic sau țesături naturale. Pentru material de lână se folosește amestec în părți egale din spirt medicinal și oțet.

Petele de ceară de pe haine se scot cu ajutorul fierului de călcat. Se răzuiește pata de ceară, apoi se pun deasupra și dedesubt foi de hârtie sugative și se trece cu fierul de călcat. Pata iese imediat și nu rămâne nicio urmă.

Articolul continuă după reclame

Petele de cerneală și de pix se curăță cu lapte. Se pun hainele pătate în lapte sau se tamponează cu lapte locul, apoi se bagă la spălat normal. dacă cerneala este proaspătă, se pudrează cu sare și se bagă sub jet de apă caldă, se freacă cu lămâie și se spală cu apă rece. Petele de pix dispar imediat dacă se pulverizează peste ele fixativ de păr. Se mai poate încerca și cu spirt.

Petele de deodorant se scot cu apă și sare de lămâie. Se înmoaie haina în apă cu sare de lămâie și se lasă peste noapte, apoi se clătește și se bagă la spălat normal.

Petele de fond de ten de pe bluze sau rochii se scot imediat dacă se freacă bine cu miez de pâine.

Scoate perfect petele de grăsime cu pastă de dinți. Se pune pasta de dinți direct pe pată, se lasă să se usuce complet, apoi se clătește. Petele de grăsime mai ies cu acest amestec: 1 lingură de sare de bucătărie și 4 linguri de amoniac. Se amestecă bine până se dizolvă sarea, apoi se tamponează și se freacă petele, acestea vor dispărea.

Petele de noroi se freacă și se spală, iar dacă sunt pe materiale mai fine se dau apoi cu gălbenuș de ou sau cu apă și oțet, cu mare grijă însă. Petele de ojă dispar cu dizolvant de unghii, dar trebuie să aveți mare grijă să nu iasă și culoarea hainelor. De aceea se tamponează ușor cu multe bucăți de vată. Petele de marker ies tot cu dizolvant de unghii.

Petele de sânge se pun în apă rece cu apă oxigenată, se lasă la înmuiat, se clătesc bine cu apă rece, apoi se spală. Petele de rugină ies cu zeamă de lămâie sau pastă de dinți cu fluor.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook