Cum afecteaza uleiul de nuca de cocos nivelul colesterolului si pierderea in greutate

Alimente modificate genetic nesanatoase:
Conform cu Dr. Joseph Hibbeln de la Institutul National de Sanatate, sanatatea umana este in pericol din cauza utilizarii produselor alimentare modificate genetic (MG). Se estimeaza ca fiecare American primeste 10% din caloriile lor sub forma de ulei in fiecare zi, care provin din soia.
Ce face unic uleiul de cocos?

Uleiul de cocos, se intampla, sa fie cel mai bun atunci cand vine vorba de grasimi saturate si vine cu multe beneficii pentru sanatate.
• Reducerea bolilor cardiovasculare:
In mai multe studii s-a demonstrat ca persoanele care primesc 30-60% din caloriile zilnice din ulei de nuca de cocos saturat rareori au boli cardiovasculare.

Pentru mamele care alapteaza, femeile insarcinate, persoanele in varsta si sportive uleiul de nuca de cocos poate ajuta la imbunatatirea starii de sanatate.
• Acid lauric:
Unul din multele motive pentru care uleiul de nuca de cocos este util in imbunatatirea starii de sanatate este cantitatea mare de acid lauric.

Acesta transforma corpul intr-o monolaurina. Acest compus care imbunatateste imunitatea este frecvent in laptele matern. Trigliceridele sau acizii grasi au, de asemenea, unele beneficii de sanatate, cum ar fi cresterea ratei metabolice a corpului si lupta impotriva virusilor, ciupercilor si bacteriilor, printre alti agenti patogeni.

• Acid capric:
In plus, uleiul de cocos contine cantitati mai mici de acid capric, care este un acid gras cu proprietati antimicrobiene.
• Imbunatatirea functiei cerebrale:
Nuca de cocos poate imbunatati, de asemenea, functia tiroidiana. In plus, o descoperire recenta a constatat ca uleiul de nuca de cocos poate lucra ca un tratament naturist pentru boala Alzheimer.

Articolul continuă după reclame

Acest lucru se datoreaza faptului ca trigliceridele produce corpi cetonici care alimenteaza creierul si poate preveni, de asemenea, impotriva atrofiei legate de dementa.
• Ajuta la pierderea in greutate:
Multe studii au aratat ca uleiul de nuca de cocos poate ajuta la pierderea in greutate. Acest lucru se datoreaza acizilor grasi care ajuta la indepartarea grasimii adipoase in celule.
Studiu anterior:
Intr-un alt studiu, din anul 2003, s-a aratat ca trigliceridele stimuleaza consumul de energie si reduce tesutul adipos la barbatii supraponderali. In acest studiu, 24 barbati supraponderali au urmat diete bogate in MCT(trigliceride cu lant mediu) sau LCT (trigliceride cu catena lunga) timp de 28 zile. Participantii care au urmat dietata cu MCT au pierdut in greutate semnificativ si au avut mai multa energie decat omologii care au luat LCT. Cu toate acestea, LCT a provenit din uleiul de masline.
Beneficiile uleiului de nuca de cocos asupra colesterolului:
Mai multe studii au aratat mai multe beneficii ale uleiului de nuca de cocos asupra colesterolului si a sanatatii cardiovasculare. Potrivit cercetatorilor , suprimarea tiroidei o lunga perioada de timp declanseaza o crestere a colesterolului seric. Acest lucru va supune unui risc mai mare de cancer, infectii sau boli de inima. Cu toate acestea, scaderea nivelul colesterolului la normal poate fi atins in cazul in care hormonul tiroidian este restabilit. Uleiul de nuca de cocos ajuta la echilibrarea tiroidei si normalizarea nivelului de colesterol.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook