Cum îţi dai seama că ai un deficit de vitamina C

Vitamina C este considerată a fi una dintre cele mai benefice vitamine. Ea este abundentă în beneficiile pentru sănătate care ne pot proteja de riduri și chiar de bolile ochilor. De aceea se recomandă să luați o cantitate mare de vitamina C atunci când aveți o răceală sau o gripă.

Nu puteți consuma prea multă vitamină C, dar, pe de altă parte, dacă nivelul vitaminei C este scăzut, poate provoca diverse probleme de sănătate.
Acestea sunt unele dintre cele mai comune semne ale deficitului de vitamina C:

Vă apar foarte ușor vânătăi

Experții susțin că vă învinețiți mai ușor dacă aveți anemie cu deficit de vitamina C și nu consumați suficientă vitamina C pentru a compensa. Dacă ați început să observați că aveți multe vânătăi pe picioare și pe brațe, consumați alimente care sunt bogate în vitamina C, de exemplu ardei roșii, portocale sau varză kale.

Epistaxisul

Majoritatea capilarelor din nasul nostru, situate în vârful lui, sunt responsabile de sângerările nazale. Când aveți deficiențe de vitamina C, ele devin mai sensibile, astfel încât veți suferi mai multe sângerări nazale.

Rănile se vindecă mai lent

A avea suficiente globule roșii este o necesitate pentru organismul nostru, deoarece avem nevoie de ele să transporte oxigen prin corpul nostru. Aceste celule roșii din sânge sunt foarte importante pentru că sunt responsabile de procesul de coagulare a sângelui și chiar de creșterea celulelor noi, a pielii noi, a părului nou etc.

Dacă nu primiți destulă vitamina C, corpul dumneavoastră va avea dificultăți în producerea unei cantități adecvate de celule roșii. Rănile dvs. se vor vindeca mult mai lent decât înainte.

Oboseală și depresie

Oboseala este foarte frecventă în zilele noastre. Aceasta poate fi cauza principală a diferite afecțiuni. Dacă ați început să vă simțiți cu toane sau foarte obosit, încercați să creșteți aportul de vitamina C. Încercați să vedeți dacă acest lucru funcționează pentru dvs. Dar, dacă nu observați nicio modificare, vizitați-vă medicul.

Bătăi neregulate ale inimii

Fierul este absorbit mai bine in corpul nostru cu ajutorul vitaminei C. Niveluri scăzute ale fierului pot cauza dezvoltarea complicațiilor în sarcină, problemelor cardiace sau anemiei.

Articolul continuă după reclame

Gingii umflate

Dinții sau gingiile nesănătoase nu vor apărea dacă consumați în mod regulat vitamina C. Dinții care slăbesc sau erodează gingiile pot apărea din cauza deficienței vitaminei C. Vitamina C este foarte importantă pentru o bună sănătate a gingiilor. Ea consolidează căptușeala epiteliului, care este o barieră care împiedică bacteriile să penetreze linia gingiilor. Persoanele care au probleme parodontale comune trebuie testate pentru niveluri scăzute ale acestei vitamine.

Articulații umflate

Scorbutul poate apărea din cauza lipsei severe de vitamina C. Cele mai frecvente simptome ale acestei boli sunt slăbiciunea musculară și articulațiile umflate. Colagenul nu se poate forma așa cum ar trebui atunci când avem niveluri scăzute de vitamina C. Țesutul conjunctiv dintre articulațiile noastre este făcut din colagen. Articulațiile încep să sufere dacă corpul dumneavoastră nu poate produce colagenul în mod corespunzător.

Părul și / sau unghiile uscate

Colagenul este foarte important pentru numeroase zone ale corpului nostru. De asemenea, este responsabil pentru menținerea sănătății pielii noastre. Dacă nu consumați suficientă vitamină C, probabil veți observa roșeață, mici umflături dure, uscăciune și încrețiri pe piele.

Îmbolnăviri frecvente

Un sistem imunitar sănătos este cel mai bun lucru care vă va ajuta să vă luptați cu orice boală sau afecțiune. Avem nevoie de vitamina C, deoarece este responsabilă pentru întărirea celulelor din corpul nostru. Potrivit unui studiu recent al Bibliotecii Naționale de Medicină, nivelurile de vitamina C scăzute pot fi motivul pentru care sunteți bolnavi. Veți avea, de asemenea, un timp greutăți în timpul recuperării dacă aveți deficiențe ale acestei vitamine.

Creștere în greutate

Cantitatea de vitamina C pe care o avem în fluxul sanguin va afecta modul în care corpul nostru oxidează grăsimile. Potrivit unui studiu realizat de o Universitate de Stat din Arizona, participanții care au avut niveluri scăzute de vitamina C au avut o masă corporală mai mare de grăsime. Dacă observați că ați crescut în greutate sau nu puteți pierde în greutate, consumați alimente care sunt abundente în vitamina C. Dacă cumva nu puteți obține vitamina în mod natural, luați un supliment de vitamina C.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook