5 semne de avertizare ale accidentului vascular cerebral înainte de a se întâmpla

Dacă credeți că atunci când vi se întâmplă un accident vascular cerebral este vorba doar de ceva neașteptat, de un anumit tip de problemă de sănătate în creierul dumneavoastră, vă înșelați.

Accidentul vascular cerebral se prezintă de fapt cu simptome în prealabil. Dacă căutați simptomele și le observați, este posibil să puteți preveni apariția unui accident vascular cerebral și să vă salvați viața.

Un accident vascular cerebral se întâmplă atunci când fluxul de sânge din creier s-a oprit complet și celulele creierului au început să moară.

De asemenea, nu fiți atât de siguri că numai persoanele în vârstă pot suferi un accident vascular cerebral. De fapt, mai mult de 35 de persoane care sunt spitalizate au sub 65 de ani.
Când vine vorba de cauzele și factorii care pot contribui la apariția unui accident vascular cerebral, putem vorbi de colesterolul ridicat și fumatul.

Toate acestea fiind spuse, astăzi prezentăm în acest articol 5 semne de avertizare ale unui accident vascular cerebral care vă vor spune când este pe cale să se întâmple.

5 semne de avertizare ale unui accident vascular cerebral

Probleme de echilibru

Majoritatea persoanelor care suferă de accident vascular cerebral întâmpină dificultăți în ceea ce privește echilibrul și coordonarea înainte de apariția accidentului. Dacă nu sunteți sigur pe echilibrul dvs., puteți să cereți unei persoane să vă atingă degetul sau nasul și să o simțiți și dacă resimțiți amorțeală este una dintre indicații.

Alta metodă este mersul pe o linie dreaptă, atunci dacă întâmpinați dificultăți în această activitate, mergeți imediat la medic și cereți asistență medicală.

Slăbiciune în membrele superioare

Persoanele care suferă de accident vascular cerebral pot avea, de obicei, slăbiciune sau amorțeală neașteptate în corpul lor și se concentrează de obicei pe o singură parte. WebMD au recomandat solicitarea persoanei afectate să-și ridice brațele deasupra capului, pot să o facă? Este un braț semnificativ mai jos decât celălalt?

Dureri de cap severe

O durere de cap bruscă severă poate fi un efect al accidentului vascular cerebral. Cu toate acestea, nu toate aceste simptome care apar pot fi într-adevăr din cauza accident vascular cerebral, dureri de cap, de asemenea, pot apărea din cauza migrenei. Asigurați-vă că solicitați ajutor medical.

Confuzie

Confuzia este doar unul din simptomele unui accident vascular cerebral. Aceasta înseamnă că nu veți putea să înțelegeți alți oameni și chiar să vă articulați propriile gânduri.

Dificultate în vorbire

Unul dintre simptomele majore ale accidentului vascular cerebral este dificultatea de a vorbi în mod clar, care ar putea însemna tendința de a articula greșit propriile cuvinte. Dacă observați acest simptom încercați să rostiți același cuvânt în mod repetat și dacă vă răstălmăciți continuu, atunci ar trebui să vedeți un medic și să cereți sfatul acestuia.

In plus fata de dizabilitatile fizice mai evidente care pot aparea dupa un accident vascular cerebral, mai pot aparea:

– modificari in rapiditatea cu care sunt facute activitatile

– modificari ale judecatii, ratiunii

– modificari ale emotiilor

– modificari ale perceptiilor (capacitatea de a aprecia distanta, marimea, pozitia, ritmul miscarilor, forma, si relatia dintre partile componente ale unui intreg)

– tulburari de memorie

– probleme datorate neglijarii partii afectate a corpului.

De aceea se recomanda ca aceste probleme sa fie discutate cu un medic. Doctorul (de preferat un medic psihiatru) va oferi suportul necesar si poate oferi sugestii pentru ameliorarea acestor probleme.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook