Inainte sa te dai cu oja pe unghii, bag-o in frigider. Motivul te va face sa procedezi asa de fiecare data

Fiecare femeie stie ca este nevoie de timp si rabdare pentru o manichiura perfecta facuta acasa.

Daca vrei sa aplici oja cu un strat uniform, fara bule de aer si cu uscare rapida, trebuie sa iei in considerare un singur truc.

Pune in frigider timp de 15-20 de minute inainte de folosire.

De asemenea, racoarea din frigider ajuta oja sa aiba aceeasi nuanta si sa nu se ingroase.

Trucuri de manichiura

1. Uscare rapida

N-ai rabdare sa ti se usuce manichiura, sau afli ca trebuie sa iesi din casa imediat ce ti-ai aplicat lacul de unghii?

Nu te panica! Asteapta doar un minut, apoi scufunda-toi mainile in apa rece. Lacul se va usca rapid!

2. Tratament de cuticule

Daca vrei sa ai cuticulele hidratate, sau pur si simplu incerci sa te dai cu lac fara sa te manjesti pe margini, aplica cu un cotonel te bumbac putina vaselina in jurul unghiei inainte de a aplica culoarea.

Excesul va deveni foarte usor de indepartat!

3. Truc pentru manichiura french

Iti doresti acea dunga impecabila pe unghie, parca delimitata de un sablon, atunci cand iti faci singura manichiura french? Foloseste un plasure taiat in mai multe bucatele si lipeste-l pe unghii pentru a putea tratasa o linie alba, perfecta.

4. Foloseste o baza alba, mata

Aplicarea unui strat alb de lac ca baza, inainte de a aplica culoarea, poate sa faca o diferenta foarte mare in intensitatea tonului. Acest truc te va ajuta in special daca optezi pentru o nuanta fluo.

5. Cand te saturi de manichiura sclipitoare…

Ne place sa purtam (in unele circumstante) unghii stralucitoare sau cu textura de nisip. Insa partea neplacuta este ca, atunci cand te saturi de sclipici, costati ca e foarte greu de indepartat.

Deci, preventiv, inainte de a-ti aplica lacul preferat cu particule stralucitoare, foloseste ca baza in strat fin de lipici textil.

6. Ruleaza sticlutele in loc sa le agiti

Stim, lacul de unghii trebuie agitat inainte de folosire. Insa, il loc sa il agiti energic, ar trebui sa-l incalzesti ruland sticluta intre palme! Daca il zdruncini bine, textura lacului se la imbogati cu baloane mici de aer… Stii la ce ma refer!

7. Foloseste bureteii de machiaj la manichiura

Bureteii din celuloza, cu care se aplica de obicei fondul de ten, pot fi folositi in mod creativ in manichiura pentru a creea degradeuri, combinatii de culori si multe alte gaselnite trendy. Pentru mai multe detalii, consulta tutorialele despre manichiura de pe Youtube.

8. Fardul spart poate deveni un nou lac de unghii

Nu deplange soarta nefasta a fardului de pleoape sau de obraz care si-a gasit tragicul sfarsit la contactul cu podeaua. Mai bine comemoreaza-i memoria amestecand resturile cu un lac de unghii transparet, agita bine combinatia, si voila! Ai un nou lac de unghii!

9. Curata unghiile cu otet

Inainte sa aplici lacul de unghii, curata-le bine cu un cotonel din bumbac inmuiat in otet de mere. Suprafata curata si degresata iti va ajuta manichiura sa reziste mai mult timp!

Surse:https://sanatate.bzi.ro

www.elle.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook