Remedii complet naturale pentru durerea dentară

Cele mai frecvente simptome ale unei dureri de dinți includ o durere ascuțită, pulsantă sau constantă, umflături în jurul dintelui, febră și dureri de cap.
În cele mai multe cazuri, durerea dentară este rezultatul unor carii, dar poate fi și rezultatul altor cauze, cum ar fi:

 Eroziunea dentară
 plombă deteriorată
 Dinte cu abces
 Gingii infectate / Infecție gingivală
 Fractură a dinților

 Mișcări repetate, cum ar fi mestecarea alimentelor dure sau măcinarea dinților
 Erupția dinților (la copii mici)
 O mușcătură anormală

Zilele acestea, avem numeroase opțiuni de a alege pentru a calma o durere de dinți, dar inainte de stomatologia modernă, oamenii au folosit numai remedii naturale.
Cu toate acestea, aceste alternative naturale sunt foarte eficiente și pot fi de mare ajutor atunci când suferiți de o durere de dinți și ați prefera să evitați să vizitați medicul dentist.

Acestea sunt cele douăsprezece cele mai eficiente:
Uleiuri esențiale
Un studiu din 2014 a constatat că „clătirile cu uleiuri esențiale sunt la fel de eficiente în inhibarea plăcii. Un studiu realizat de Pizzo et al. în ceea ce privește efectul inhibitor al plăcilor de fluorură de amină / fluorură de staniu și uleiuri esențiale nu a evidențiat nici o diferență semnificativă în eficacitatea ambelor.
Deoarece clorhexidina determină colorarea dinților pe termen lung, uleiurile esențiale pot fi folosite ca o alternativă la clătirea cu clorhexidină. Uleiurile esențiale au demonstrat că dețin și activitate antimicrobiană împotriva periopatogenilor subgingivale.”
Pentru cele mai bune efecte, utilizați cuișoare, ulei de arbore de ceai, mentă, smirnă, scorțișoară.

Ceai de mentă
Un studiu din 2013 a constatat că uleiul de mentă are proprietăți antiseptice puternice care sunt utile împotriva agenților patogeni orali. Ar trebui să beți ceai de menta cu o lingurita de frunze de menta mentinute timp de 15-20 de minute, pentru a trata respiratia urat mirositoare si durerile de dinti.
Ulei de cuișoare
Uleiul de cuișoare este bogat în eugenol, care are proprietăți antiseptice și anestezice puternice care distrug germenii și ameliorează durerea gingiilor. Studiile au constatat că este la fel de eficace ca și benzocaina în durerea amorțitoare.
Ar trebui să combinați câteva picături de ulei cu o linguriță de ulei de nucă de cocos și, folosind o bilă de bumbac, aplicați amestecul pe zona dureroasă. Când locul este amorțit, îndepărtați-o și clătiți gura. De asemenea, puteți mesteca câteva cuișoare folosind partea dureroasă a gurii.

Articolul continuă după reclame

Extract de vanilie
Mirosul de vanilie calmează anxietatea legată de o durere de dinți, iar conținutul său de alcool atenuează durerea. Prin urmare, puneți puțin extract de vanilie pe deget și frecați-l pe dintele dureros de două ori pe zi pentru a ameliora durerea.
Pastă de curcumă
Se amestecă o linguriță de pulbere de curcumă, câteva picături de ulei de mentă și o lingură de ulei de nucă de cocos și se prepară o pastă. Apoi, periați dinții și lăsați-o să acționeze câteva minute, apoi clătiți.
Are proprietăți puternice antivirale și antibacteriene și vă va ajuta să luptați împotriva respirației urât mirositoare, a iritațiilor, a gingiilor înroșite și a petelor dentare.

Pastă cu ghimbir și ardei cayenne
Amestecați cayenne și ghimbir în cantități egale, adăugați puțină apă și pregătiți o pastă. Apoi, aplicați-o pe locul dureros folosind o bilă de bumbac și lăsați-o să acționeze pentru a calma durerea și umflarea, a elimina infecția și a controla sângerarea.

Gargară cu apă sărată
Adăugați o linguriță de sare la o ceașcă de apă clocotită și, imediat ce se răcește, folosiți-o ca o gargară timp de o jumătate de minut. Acest lucru va atenua durerea și infecțiile, va îndepărta resturile și va ușura umflarea.
Smirnă
Potrivit RDH, „proprietățile astringente ale smirnei ajută la inflamație, iar clătirea poate oferi beneficiile suplimentare de reducere a bacteriilor”. Pentru a pregăti o gargară de smirnă acasă, fierbeți o linguriță de smirnă în 2 cești de apă, lăsați-o să se răcească și folosiți-o de mai multe ori pe parcursul zilei.

Usturoi crud
Usturoiul luptă efectiv împotriva ciupercilor, bacteriilor și virușilor. Ar trebui să zdrobiți cățelul, lăsați-l câteva minute să-i activați compușii, să adăugați niște sare și să-l aplicați pe dintele dureros. De asemenea, puteți mesteca cățel de mai multe ori pe zi, folosind dintele afectat.
Gheaţă
Pentru a calma umflarea și durerea înainte de a merge la dentist, aplicați o compresă rece sau una cu gheață pe obraz.
Presopunctură
Apăsați mâna pe partea afectată, în locul unde se întâlnesc baza degetului arătător și a degetului mare și mențineți-l timp de câteva minute. Aceasta va stimula eliberarea de endorfine, ceea ce va ușura durerea.
Sursa: www.healthyfoodhouse.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook