Cum începi să slăbești?

Primul loc unde incepe slabirea nu este la sala. Nu este la magazinul de suplimente nutritive. Nu este la farmacie. Este in corpul tau. Iar de la gura in jos, totul e chimie.

Ca vrei sau ca nu vrei, corpul tau va face exact ceea ce ii spui tu sa faca, din momentul in care bagi in gura un anumit aliment. El stie sa arda grasimile prin lipoliza si ketoza. De fiecare data cand arde un gram de grasime, il arde prin aceste doua mecanisme.

Lipoliza inseamna spargerea trigliceridelor in acizi grasi, iar ketoza inseamna arderea acestora in mitocondrie si obtinerea corpilor cetonici. Prima etapa este BLOCATA DE INSULINA. Deci de glucide.

Deci, daca este vorba de zaharoase, fainoase, patiserie, sucuri de fructe sau sucuri cu zahar, dulciuri, corpul stocheaza grasimi si nu le poate arde. Macar sa elimini lucrurile astea din dieta, si tot ar fi un plus imens.

Am ajuns sa nu mai cred ca multi oameni ar putea elimina complet cartofii sau orezul. Desi chiar si in cazul lor legumele sunt o alegere mai buna.

Acum, exista aici niste exceptii. Sunt oameni care nu se ingrasa orice mananca. Da, ei pot manca inghetata aia pe care ai vrea si tu sa o mananci si ii urasti pentru asta. Din pacate fetele sunt slabe moarte si ma intreaba pe mine cum sa se ingrase, iar baietii sunt slabi morti si vor sa bage direct steroizi. Din pacate, in ambele cazuri, solutiile sunt gresite. Ingrasarea este un non sens medical si stiintific. De ce as vrea eu sa cresc riscul de boala cardiovasculara, riscul de cancer, riscul de diabet, riscul de boala cerebrovasculara unui om ? Este ilogic sa te ingrasi. Corect este si in cazul asta sa incepi o curatare a dietei, sa elimini ceea ce am spus mai sus, sa incepi sa mananci mai multa mancare de calitate si sa tragi de fiare. Dupa un program eficient. In cateva luni vor exista rezultate semnificative.

Mai exista si exceptia celor care fac extrem de mult sport – sportivi de performanta ( baschet, fotbal, handbal ). Ei au antrenament intens si prelungit. Cateva ore in fiecare zi. In special in cazul baschetului, care combina alergatul moderat cu alergatul extrem de rapid – deci un fel de HIIT, necesarul lor caloric este extrem de mare. Ei pot manca o caruta de junk food pana sa se ingrase. Oricum, dupa ce se lasa de sport, raman cu obiceiuri alimentare proaste si se ingrasa. O poti vedea in cazul marilor sportivi de performanta. Majoritatea sunt grasuni.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook