Lovitură pentru pensionari! Anunțul este OFICIAL! Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor

Pensionarii mai au de așteptat până la creșterea pensiei minime.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că pensia minimă va crește abia în a doua lună a verii.

Între timp, între Crăciun și Revelion, pe 28 decembrie mai precis, Guvernul PSD a adoptat o ordonanță care permite cumulul pensiei publice cu pensia specială de serviciu, deși o interdicție în acest sens fusese adoptată pe 14 decembrie.

Pensia minimă va crește la 640 de lei pe 1 iulie 2018, după spusele Olguței Vasilescu. De asemenea, o parte din bugetari vor avea salariile scăzute anul acesta

Pensiile cresc în 2018, cum au crescut şi anul acesta. Pentru acest an, avem în plan şi adoptarea legii pensiilor care a suferit o amânare anul acesta…

Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele.

Cei care sunt în această situaţie vor trebuie să opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

Punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei şi este prognozat ca până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care îl avem la sistemul de pensii şi asta ne va ajuta”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu,într-o intervenție TV.

O parte din bugetari vor avea însă salariile scăzute în acest an, potrivit ministrului.

„Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcţii de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine.

Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue aşa. Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat şi toţi vor avea salarii egale pentru muncă egală.

Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuţiilor dintr-o parte în alta”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Pensia minimă creşte la 640 lei. Ordonanța adoptată de Guvern prevede și creșterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar și a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, începând cu 1 iulie 2018.

Citeste continuarea pehuff.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook