Cum sa ai cele mai frumoase muscate in balcon! Pune asta in apa cand le uzi si vei vedea diferenta

Muscatele sunt de diferite culori, sunt foarte multe specii, de la simple la muscate curgatoare si merita tot efortul pentru a le intretine.

Unele au miros excelent, iar altele sunt absolut fascinante.

1. Muscatele curgatoare se vad superb in balcoane, jardiniere sau ghivece suspendate. Ele au nevoie de multa lumina, dar nu ar fi indicat sa fie tinute direct in soare, mai ales pe canicula.

Pentru ca au frunze cu perisori, muscatele ar trebui udate doar la radacina, o data pe zi, mai ales in zilele caniculare.

Pentru ca aceste flori extraordinare sa reziste cat mai mult, ele pot fi udate cu apa fiarta si racita, pentru a indeparta excesul de floruri.

2. Muscatele trebuie udate bine, dimineata sau seara, iar din cand in cand li se face dus. Cand li se face duc nu se face cu apa direct de la chiuveta, ci cu apa tinuta intr-o sticla 2-3 zile.

De altfel, ca sa tina cat mai mult si mai bine, muscatele se uda cu apa tinuta intr-un recipient cateva zile.

Iar cel mai bine, pentru cine are posibilitatea de pastrare, acestea se uda cu apa de ploaie. Pentru ca ele sa infloreasca toata vara, se uda la 2 saptamani cu lichid cu ingrasamant, din aprilie in septembrie, apoi se face pauza.

Articolul continuă după reclame

Muscatele au nevoie de curatare cat mai deasa, asta daca vrei sa fie cat mai mult inflorite. Nu lasa frunzele sau florile uscate in ghiveci, nu este estetic, nu le ajuti sa se dezvolte, in plus, curatarea previne aparitia ciupercilor pe partile moarte ale plantei.

Daca alegi muscatele parfumate, care se potrivesc la fel de bine si in apartament si in gradina, trebuie sa stii ca aceasta specie are nevoie de multa lumina, dezvoltandu-se excelent in razele de soare.

Asadar, se potriveste de minune in mijlocul gradinii sau intr-un balcon insorit. Acestea au nevoie de pamant de gradina, amestecat cu putin nisip si putina argila. Totusi, mare grija la excesul de apa, acesta poate fi fatal pentru aceasta specie de muscate. Alege un ghiveci cat mai gaurit, care sa lase apa sa se scurga cat mai bine.

Muscatele sunt extrem de sensibile la umezeala, de aceea au nevoie de ghicevi cu scurgere buna, deci sa fie gaurite. Muscatele se imbolnavesc cel mai des de la excesul de apa. Ai grija ca ghiveciul pentru aceste flori minunate sa fie incapatoare, sa nu le inghesui, pentru a le permite sa se dezvolte cat mai mult si mai frumos.

Sursa: www.kfetele.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook