Îngrijirea crizantemelor la ghiveci – ce trebuie să faci ca florile de toamnă să nu se usuce

Îngrijirea crizantemelor la ghiveci – ce trebuie să faci ca florile de toamnă să nu se usuce
Crizantemele sunt cele mai populare flori ale toamnei. În această perioadă, ele se găsesc la vânzare în toate piețele și reprezintă o afacere bună pentru producătorii de flori din România: chiar dacă prețul este accesibil, volumul vânzărilor se menține bun până aproape de intrarea în iarnă!

Agrointeligența – www.agrointel.ro s-a consultat cu mai mulți producători de flori și vă prezintă câteva sfaturi pentru îngrijirea crizantemelor, mai ales că principala problemă a celor care cumpără aceste flori la ghiveci este uscarea lor rapidă.

1. Cumpărați crizantemele îmbobocite. Dacă nu este vorba despre un cadou, este bine să alegeși ghivecele cu mulți boboci. Acestea nu sunt spectaculoase și sunt chiar mai ieftine, iar avantajul este că acele flori vor sta mai mult timp înflorite odată ce se deschid.

2. Plantați floarea în grădină. Cea mai bună soluție pentru a avea crizanteme frumoase toată toamna este să le plantați imediat după ce le-ați cumpărat. Nu au nevoie speciale în pribința udării, ci doar la început trebuie să le asigurați umezeală.

Articolul continuă după reclame

3. Dacă nu aveți posibilitatea sau nu vreți să le plantați, atunci ar trebui să știți că ghiveciul în care vin – cel de plastic, este întotdeauna prea mic pentru nevoiele acestei flori. De aceea se recomandă transvazarea florii într-un vas mai mare, de preferință un vas ceramic. Și să îi asigurați plantei ppământ suficient și un strate de pietriș pe fundul vasului, pentru scurgerea apei.

4. Lumina este importnată, apa nu prea. Crizantemele trebuie ținute în spații luminoase și nu trebuie udate foarte mult. În schimb, preferă temperaturile mai scăzute, care să nu depășească 20-22 de grade Celsius, adică vremea de toamnă li se potrivește ca o mănușă.

5. Tundeți florile uscate. Mai mult pentru a păstra un aspect proaspăt al crizantemei tale, este bine să înlătați florescențele trecute. Nu vă temeți dacă va rămâne complet fără flori pentru că dacă îi asigurați condițiile necesare peste iarnă, planta va reînvia în primăvară, ceea ce va face ca investiția și munca în îngrijirea crizantemei să merite tot efortul!
Sursa: agrointel.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook