De ce oamenii slabeau mai usor in urma cu 20 de ani

Multi dintre adultii tineri din ziua de azi se confrunta cu mari dificultati de slabit sau de mentinere a greutatii. Cercetarile arata ca generatia actuala întampina mai multe probleme în ceea ce priveste greutatea decat generatiile anterioare.

Într-un studiu condus de Universitatea din Toronti s-a descoperit ca adultii care au mancat aceiasi cantitate de calorii aveau o greutate mult mai mare în 2008 decat alti subiecti din 1971. Atunci cand vine vorba de activitatea fizica, adultii care au facut aceleasi exercitii în 2006 au cantarit mai mult fata de cei din 1988.

Rezultatele cercetarii sugereaza ca daca ai 25 de ani, deja ai mancat mai putin si ai facut mai multe exercitii pentru mentinerea siluetei decat cei mai în varsta.
Daca nu este vorba de dieta si exercitii, atunci care e explicatia?
Studiul nu a oferit o concluzie clara, dar a luat în calcul anumite motive:

Utilizarea mai des a medicamentolor
Poluantii din mediul înconjurator
Genetica
Timpul de alimentatie
Stresul

Bacteriile intestinale
Îndulcitorii artificiali
Expunerea la lumina artificiala a diferitelor device-uri.
The Atlantic evidentiaza o crestere majora a luarii de medicamente din 1970 încoace. Antidepresivele sunt unele dintre cele mai comune medicamente prescrise din ce în ce mai mult, corelate si cu îngrasarea.

De asemenea, cercetarile au arata o conexiune dintre sanatate în general si cea a sistemului digestiv. Exista o corelatie clara între bacteriile intestinale si luarea în greutate. Astfel, printr-un consum mai mare de alimente procesate, fast-food si antibiotice, nu este de mirare o îngrasare excesiva a generatiei actuale, pornind de la cei mai mici.
Dieta si exercitiile raman instrumentele de baza ale oricarei cure de slabit, dar se pare ca efectele întarzie sa apara în cazul generatiei actuale, din cauza unui mediu de viata alert, cu alimetatie precara, lipsita de nutrienti si un stil de viata din ce în ce mai sedentar.
Sursa:www.kfetele.ro
Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook