Durerile de gat sunt cauzate de un nerv blocat. Iata cum le puteti ameliora

Nicio durere a corpului nu este binevenita. Indiferent de zona in care resimtim durerea, disconfortul este extrem de enervant.

Putem suferi de mai multe dureri, dureri musculare, dureri de dinti, dureri abdominale, insa niciuna nu se compara cu durerile provocate de nervii blocti sau hernie care pur si simplu ne ucid.

Durerile provocate de nervii intepeniti pot aparea din cauza faptului ca se pune o presiune excesiva asupra nervului respectiv. Lucrul acesta se poate intampla din mai multe motive – o deformatie fizica, un disc deplasat, un muschi rupt aproape de nerv sau o cicatrice.

Intrucat coloana noastra vertebrala este predispusa si vulnerabila in fata durerii si dislocarii, sansele ca unul dintre nervii din gat sa ramana prinsi sau blocati sunt destul de mari.

O durere provocata de un astfel de nerv este incredibil de dureroasa si va poate pune la pat daca nu este tratata.

De aceea este foarte important sa avem grija de coloana vertebrala. O postura nepotrivita, suprasolicitarea coloanei vertebrale si inaintarea in varsta, toate pot duce la afectiuni ale nervilor.

Toate cele patru regiuni ale coloanei vertebrale – cervicala, toracica, lombara si pelvica- prezinta un mix complex de curburi convexe si concave, toate la fel de vulnerabile.

Tratarea Durerilor de Gat

Durerile sciaticii si cele cauzate de un nerv blocat sunt destul de similare intrucat in ambele cazuri, cauza este nervul intepenit. Singura diferenta dintre ele consta in locatia nervului.

Durerile cauzate de nervul sciatic se resimt in partea inferioara a spatelui si se extind pana la degetele picioarelor, in timp ce durerile cauzate de un nerv blocat raman situate in partea superioara a spatelui.

In prezent exista mai multe tratamente disponibile pentru tratarea durerilor cauzate de nervul sciatic sau cauzate de o hernie de disc in regiunea cervicala.

Medicina conventionala se concentreaza pe antibiotice si interventii chirurgicale. Niciunul dintre aceste remedii nu este cel potrivit. Antibioticele vor trata simptomele, dar nu si cauza, iar interventiile chirurgicale de foarte multe ori nu au niciun rezultat.

Din fericire exista cateva tratamente alternative care, chiar daca nu au efecte imediate, prin repetitie, vor trata cauza principala a durerilor si vor ameliora considerabil durerile.

Unul dintre tratamentele alternative este sportul. In cazul pacientilor care sufera de dureri cervicale, sunt recomandate exercitiile pe sol si in apa, ce se concentreaza mai ales pe gat si umeri.

In plus, bratele si umerii merita o atentie speciala atunci cand se fac exercitiile intrucat au un rol extrem de important in miscarile coloanei cervicale.

In videoclipul de mai jos veti afla mai multe sfaturi despre cum puteti scapa de durerile provocate de nervul sciatic fara a va folosi de vreunul dintre remediile oferite de medicina conventionala.

Alte tratamente alternative pentru vindecarea sciaticii sunt:

Acupunctura – vechea metoda chinezeasca ce presupune inserarea unor ace (sterile si foarte subtiri) in punctele vitale ale spatelui astfel incat sa permita energiei blocate sa se deplaseze.

Presopunctura

– o alta tehnica chinezeasca bazata pe presatul usor al unor puncte cheie de pe spate.
Tratamentul Chiropractic – un tratament care se focuseaza pe manipulari manuale ale oaselor astfel incat acestea sa fie puse in pozitia lor initiala, inainte de a fi blocat nervii.

Tratamentele calde si reci – aceste tratamente se bazeaza pe faptul ca „recele” reduce inflamatia, iar „caldul” imbunatateste circulatia sangelui.

Yoga – o terapie de origine indiana cu o abordare holistica ce are drept obiectiv imbunatatirea sanatatii generale, atat mentala cat si fizica.

SURSA: www.healthy-holistic-living.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook