Gandacul pe care nu ar trebui sa-l omori cand il vezi! Motivul poate sa te surprinda

Se intampla ca cei mai multi dintre noi sa ucida micile vietati pe care le vedem prin locuintele noastre, gandindu-ne cat de neplacute sunt ele pe langa casa omului.

Cu toate acestea, exista gandacul numit Scutigera coleoptrata, din clasa miriapodelor, care are corpul alungit, plat, segmentat si contine cate o pereche de picioare pe fiecare segment, pe care nu ar trebui sa-l strivesti, acesta fiind mai degraba „un prieten”.

Sentimentul de dezgust poate fi amplificat si de locurile pe care acest gandac le prefera, si anume unde este racoare si umed sau chiar in vasul de toaleta. Il poti indeparta de acolo, insa ar fi bine sa nu-l strivesti.

Motivul pentru care nu ar trebui sa-l omori este faptul ca el iti poate curata casa de alte insecte care ar putea sa se instaleze in locuinta ta.

Da, atunci cand il vezi, ar putea sa-ti induca un sentiment de teama, insa prezenta unui gandac de acest fel in casa are si beneficii, deoarece ii place sa manance alti „musafiri” pe care tu nu-i vrei in preajma ta.

„Masa lui” consta in furnici, paianjeni, gandaci. Practic, fiecare oaspete nedorit in casa reprezinta mancare pentru el.
Sursa: wow.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook