Ingredientul care te ajuta sa scapi de vergeturi

Multe femei se confruntă cu problema vergeturilor, în special tinerele mămici. Majoritatea învață să se resemneze și să ascundă vergeturile sub haine sau cu ajutorul machiajului. Dar, dacă te-ai hotărât să le faci să dispară, vei fi bucuroasă să afli că poți scăpa de ele definitiv cu ajutorul unor remedii preparate în casă.

De ce apar vergeturile? În urma unei sarcini, sau atunci când slăbești brusc sau iei considerabil în greutate, pielea are de suferit și duce la apariția vergeturilor. Dezechilibrele hormonale sunt și ele un factor care contribuie la un risc crescut al apariției vergeturilor, atât la femeile însărcinate, cât și la adolescente. Un alt factor de risc este scăderea nivelului de colagen care face pielea să fie slăbită și predispusă la probleme.

Ce părți ale corpului sunt predispuse la apariția vergeturilor? De obicei, părțile corpului care au mai multă grăsime sunt mai predispuse: abdomenul, fundul, sânii, brațele și coapsele.
Cum scapi de vergeturi? Din păcate, vergeturile nu trec de la sine, doar se diminuează cu timpul, însă nu dispar niciodată complet dacă nu faci ceva în acest sens.

Cremele scumpe care se găsesc în magazinele cu produse cosmetice nu sunt foarte eficiente, așa că este mai bine să îți prepari singură o cremă salvatoare care să îți facă pielea din nou catifelată și fără semne inestetice.
Rețeta nr. 1: Folosește uleiul de castor (ricin): Înmoaie o dischetă cosmetică sau o bucățică de vată în ulei de castor și aplică pe zona afectată.

Apoi, masează zona timp de mai multe minute până când uleiul este absorbit complet. Fă asta în fiecare zi, iar după o lună vei observa rezultatele.
De ce funcționează: Uleiul de castor(ricin)  este un remediu natural pentru a vindeca vergeturile.

Conține acid ricinoleic, un tip de acid gras care crește elasticitatea pielii și o hidratează. O altă proprietate a uleiului de castor este că previne acneea și semnele timpurii ale îmbătrânirii pielii.
Rețeta nr. 2: Încearcă tratamentul cu ulei de cocos: Încălzește puțin ulei de cocos și freacă-l între palme înainte de a îl masa pe pielea afectată de vergeturi. Masează foarte bine uleiul în piele până când este absorbit în totalitate. Poți face asta de două ori pe zi, pentru ca urmele inestetice să fie vindecate în mod natural.

De ce funcționează: Cocosul are calitatea de a fi foarte hidratant, astfel că este un mod minunat de a scăpa de urmele de vergeturi, chiar și de cele mai profunde. În plus, uleiul de cocos crește nivelul de colagen de la nivelul pielii, o curăță în profunzime și îi crește elasticitatea.
Rețeta nr. 3: Apelează la vitamina E uleioasă: Dacă nu știai deja, vitamina E uleioasă este minunată pentru piele, așa că trebuie neapărat să îți cumperi și tu. Pune un pic pe o dischetă demachiantă sau pe o bucățică de vată și aplic-o în strat generos pe urmele de vergeturi. Masează ușor zona după aplicare. Repetă acest ritual în fiecare zi timp de o lună și vei observa cum urmele de vergeturi vor începe să dispară.

De ce funcționează: Vitamina E este un remediu natural pentru problemele pielii. Femeile însărcinate sunt sfătuite să își aplice vitamina E uleioasă pe abdomen încă dinainte de a apărea semnele inestetice, pentru că acest lucru le va preveni. Este un remediu foarte eficient împotriva apariției vergeturilor.
Sursa: sanatatea.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook