Ingrijirea pacientilor la domiciliu si importanta achizitionarii unor dispozitive ajutatoare pentru baie

Tipurile de ingrijire la domiciliu sunt diferite, in functie de gradul de afectare a fiecarui pacient sau de situatia familiala a acestuia. Exista posibilitatea ca persoana afectata sa aiba nevoie de ingrijire din partea unui asistent calificat in domeniul respectiv, pentru ca acesta sa poata intelege nevoile pacientului si pentru a putea fi capabil sa raspuna eficient si la timp acestor nevoi. Avem de-a face cu sarcini care difera de la o persoana la alta, in functie de gravitatea handicapului dar si de standardele sociale si familiale ale pacientului.

Cu cat pacientul cu dizabilitati isi pierde mai mult din autonomie, cu atat gradul de dependenta fata de ingrijire este mai mare si are mai multa nevoie de ajutor pentru a putea sa se descurce cu activitatile cotidiene. Se poate sa apara tot felul de probleme neprevazute, care nu exista in situatia persoanelor fara probleme de sanatate, atat atunci cand pacientul trebuie sa se hraneasca sau sa se imbrace, cat si atunci cand trebuie sa isi asigure igiena personala. Este foarte important ca pacientii care au nevoie de ingrijire la domiciliu sa beneficieze de sustinerea si intelegerea celor din jur, indiferent daca vorbim despre apropiati sau nu.

Tipuri de dispozitive ajutatoare pentru baie

Persoanele care sufera din cauza unor afectiuni locomotorii au nevoie de sprijin, siguranta si confort, asa ca este important sa aiba la dispozitie anumite dispozitive ajutatoare pentru baie. Aceste dispozitive sunt extrem de utile atat pacientilor, cat si celor care ii ingrijesc si ii ajuta sa duca la bun sfarsit activitatile din fiecare zi. Poate sa fie vorba despre scaune sau banci pentru cada de baie, despre suporti speciali de sprijin pentru cada, despre cadre de sprijin pentru vasul de toaleta cat si despre scaune pentru toaleta – unele dintre ele pliabile. De asemenea, pentru persoanele care au nevoie de ingrijire la domiciliu exista comode WC – cu rotile sau fara, precum si inaltatoare de WC – cu capac sau fara.

Articolul continuă după reclame

In functie de modelul pe care il alegeti, comoda WC poate sa fie utilizata atat ca simplu scaun cat si ca scaun mobil pentru a transporta pacientul sau scaun portabil de toaleta. Persoanele care se deplaseaza cu dificultate sau cele care sunt imobilizate si au nevoie de ingrijire la domiciliu pot sa foloseasca si scaune, banci sau planse pentru cada – produse esentiale pentru mentinerea igienei lor personale. Aceste produse sunt fabricate din niste materiale speciale, care rezista la coroziune, ceea ce inseamna ca pot sa fie folosite pentru o perioada lunga de timp.

Pacientii care au nevoie de dispozitive ajutatoare pentru baie pot sa aleaga mai multe modele de inaltatoare pentru toaleta, adaptate in functie de necesitatile fiecaruia. Aceste produse sunt utile atat persoanelor cu mobilitate redusa si celor varstnice cu probleme la nivelul bazinului sau al soldului, cat si acelora care se afla in perioada de recuperare dupa o accidentare sau dupa o interventie chirurgicala.

Cum este recomandat sa alegeti produsele pentru ingrijirea pacientilor la domiciliu?

Pentru a va asigura ca produsele pe care le achizitionati vor fi eficiente si vor usura ingrijirea la domiciliu a persoanelor cu dizabilitati temporare sau permanente, este important sa cereti sfatul unui specialist in domeniu atunci cand le alegeti. Este esential ca specialistul pe care il consultati pentru aceasta problema sa cunoasca in detaliu starea de sanatate a pacientului care are nevoie de ingrijire, precum si afectiunile de care sufera, respectiv gradul de severitate cu care acestea se manifesta.

De asemenea, trebuie sa va asigurati ca produsele pe care le achizitionati respecta toate normele si standardele in vigoare. In caz contrar, pacientul se poate rani iar aceste afectiuni se pot agrava. De aceea este important ca aceste produse sa fie procurate din magazine de profil, unde puteti obtine garantie si prospect.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook